Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Slovencu prodao ovrhom opterećeni brod

Autor: Minja Gugić

08.02.2013. 23:00
Slovencu prodao ovrhom opterećeni brod


Nakon okončanoga kriminalističkog istraživanja zadarski su policajci napisali kaznenu prijavu protiv 29-godišnjeg Zadranina, direktora jednog trgovačkog društva koje se bavi turizmom, zbog prijevare u gospodarskom poslovanju i utaje poreza.
Njega, se naime, sumnjiči da je 44-godišnjem slovenskom državljaninu prodao ovrhom opterećen brod vrijedan više od dva milijuna kuna te da je primio dio kupoprodajne cijene znajući da se novi vlasnik neće moći uknjižiti. Sumnjiči ga se, također da je za primljen novac izbjegao plaćanje poreza na dodanu vrijednost u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna.
Lopov provalio u skladište i odnio drvene prozore
U noći sa srijede na četvrtak, u Zemuniku Donjem, nepoznati je počinitelj provalio u kiosk i ukrao cigarete vrijedne nekoliko tisuća kuna, a u protekla dva mjeseca, u Ulici kralja Dmitra Zvonimira u Benkovcu netko je provalio u skladište jednog trgovačkog društva i odnio drvene prozore vrijedne nekoliko desetaka tisuća kuna.
Savjestan građanin policiji predao oružje
Savjestan građanin je u četvrtak donio policajcima Druge policijske postaje u Zadru oružje koje je držao u kući. Riječ je o automatskoj puški, više od 100 komada metaka, dvije ručne bombe, upaljaču za protutenkovsku minu i četiri upaljača ručnih bombi. S obzirom na to da policijska akcija – Manje oružja, manje tragedija još uvijek traje te je oružje donio sam i dobrovoljno ga predao policiji, neće snositi nikakve sankcije.