Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Sukošan izaziva Puntamičane, Poličnik Šibenčane

Autor: Viktor Bogut

08.02.2013. 23:00
Sukošan izaziva Puntamičane, Poličnik Šibenčane

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ostanak na vrhu A-2 lige – jug košarkaši Sonik-Puntamike pokušat će osigurati uspjehom u Jazinama protiv Sukošana. Objektivno, Sukošanci i nemaju pretjerane šanse, ali sastav Ivana Jurana sasvim dobro plovi A-2 ligom i do sada ga nijedna momčad nije uspjela razbiti. S druge strane, imperativ pobjede u imaju igrači Marka Žorža koji su povratkom Marijana Čakaruna dobili dodatni elan, ali i vrlo jaku kariku pod košem.
Derbi se igra u Poličniku gdje, ipak malo posustali, domaćin dočekuje Šibenik. Poličnik je igrao odlično u prvom dijelu prvenstva, no od odlaska trenera/igrača Domagoja Vidakovića dogodio se pad, a to je najbolje iskoristio baš Sukošan u posljednjem kolu kada je slavio u Poličniku. Šibenik je u pauzi prvenstva doveo Ivana Grgata, a kao i Puntamičanima, tako i momčadi s Baldekina na leđima “visi” teret obvezne pobjede. Poraz Šibeniku znači i gubitak šanse za osvajanje prvog mjesta koje nosi kvalifikacije za A-1 ligu. A A-1 liga odlično zvuči i Soniku, koji bi se što prije želio vratiti i Šibeniku, koji ima znatno više ambicije od A-2 lige.
Jazine gostuju u Trogiru, gdje su i favoriti, ali s tom zadarskom momčadi nikad se ne zna. U jednoj utakmici ih razbije Šibenik, u drugoj do kraja drže Puntamičane “na iglama”. Jazine redovito zabijaju više od 100, ali i nerijetko primaju više nego što zabiju. Ako se “žuti” skupe u obrani pobjeda ne bi smjela doći u pitanje, jer Čiklić i Josipović mogu svakoj momčadi strpati 30.
A-2 liga polako ulazi u završnu fazu. Od prvog kola bitku za prvo mjesto vode Sonik-Puntamika i Šibenik, a bude li sve prema očekivanjima prvaka će odlučiti dvoboj u Šibeniku gdje će zadarski sastav u sljedećem kolu braniti +8.
Raspored 17. kola: Sonik-Puntamika – Sukošan (subota, 17), Poličnik – Šibenik (nedjelja, 18), Trogir – Jazine (subota, 18.30), Cetina – Metković, Solin – DOŠK, Kaštela – Omiš Galeb.