Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zatišje pred Buru

Autor:

23.10.2009. 22:00
Zatišje pred Buru


U Kaštelima nismo imali svoj dan, ali protiv još lakšeg protivnika kao što je Solin, propusti u obrani, česti u utakmici prošlog kola, ovaj se put ne bi smjeli ponavljati – kazao je Nino Jerak


Zadar Slad se na sedmoj dionici prvoligaške utrke večeras susreće sa Solinom (u 18,30), odnosno s protivnikom čije su ambicije oprečne onima Palekinih rukometaša. Trenutačno 11-plasirani gosti (Solin se uz Slatinu, Umag i Prelog nalazi na začelju tablice s dva boda), ove će sezone, ako je suditi po dosad prikazanom, voditi borbu za opstanak te ne bi trebali zadavati glavobolju jednoj od najkvalitetnijih momčadi lige. Iako se po mnogima radi o unaprijed dobivenoj utakmici, Zadar očekuje 60 minuta u kojima svoju nadmoć tek trebaju dokazati žele li se potpuno rasterećeni okrenuti k osmom kolu i derbiju u Crikvenici. Zadranima u prilog ide i podatak da nakon utakmice sa Solinom slijedi jednotjedna pauza – dobrodošla pred možda i najteži im ovosezonski ogled. Kako je do tada potrebno apsolvirati goste s Jadra, mišljenje o subotnjoj utakmici potražili smo kod kapetana Nina Jeraka:
– Sa Solinom smo prošle godine kod kuće odigrali neriješeno, a u gostima izgubili. Iako je njihova momčad u odnosu na prošlosezonsku dosta oslabljena – otišli su im golman Bosnić, srednji Radnić, a pivot Buzov prestao je igrati, nipošto ih ne smijemo olako shvatiti i dopustiti da nas iznenade. U Kaštelima nismo imali svoj dan, ali protiv još lakšeg protivnika kao što je Solin, propusti u obrani, česti u utakmici prošlog kola, ovaj se put ne bi smjeli ponavljati.
S Ninom se slaže i Sladov, pomoćni trener Frane Kardum, dodajući kako “igrači moraju biti maksimalno usredotočeni na sljedeću utakmicu i ne razmišljati o Crikvenici prije vremena”. 
Od Jeraka saznajemo i da Buovac večeras neće biti u sastavu Zadra. On već dugo vuče ozljedu lista, dok je na popisu ozlijeđenih još i Marijan Bašić, čije rame bi trebalo izdržati sraz sa Solinom.
Parovi 7. kola Dukat Prve HRL: Zadar Slad – Solin, Županja – Kaštela, Prelog – Crikvenica, Umag – Ivančica, Gorica – Trilj, Slatin – Senj, Arena – Đakovo.