Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Milin: Presudilo je naše iskustvo

08.02.2014. 23:00
Milin: Presudilo je naše iskustvo


Ivica Kulešević, trener Osijeka, nije krio razočaranje porazom, ali nije propustio čestitati domaćinima.
– Čestitke zadru na zasluženoj pobjedi. Zadar se bolje snašao na teškom travnjaku, a moja momčad je primila pomalo naivne golove koji su nas na kraju koštali bodova. Kod rezultata 2:1 imao sam osjećaj da možemo izjednačiti, ali primili smo gol iz kontre i sve je bilo gotovo. Izgleda da je važnost ove utakmice utjecala na moje igrače, a rani gol Zadra u samom otvaranju utakmice podigao je moral domaćinima i bitno utjecao na daljni tijek događanja.
Ferdo Milin, trener Zadra, s druge strane nije krio zadovoljstvo.
– Čestitke mojim igračima na karakternoj izvedbi koju su pokazali u ovoj utakmici. Presudilo je naše iskustvo, činjenica je da se Zadar dugo godina za razliku od Osijeka bori za ostanak i da znamo igrati takve utakmice. Osijek je prikazao dobru igru i moram priznati da su nam kod rezultata 2:1 mogli zagorčati život. Međutim jedna brza kontra i treći pogodak riješili su sve dileme oko pobjednika. S ovom pobjedom smo napravili puno, međutim odmah moram naglasiti da je još dugačak put pred nama i da ovo nije kraj. orat ćemo prioliti još puno znoja do kraja prvenstva.
Zadrov strateg se složio s konstatacijom da je njegova momčad kod rezultata 2:1 “visila”.
– Nakon našeg drugog gola izgubili smo raspored na terenu i to je rezultiralo njihovim smanjenjem zaostatka. Tražio sam napad na loptu i kada se to “povratilo” ponovno smo bili opasni. Znao sam da imamo dva brza napadača kojima brzinom ne mogu parirati Osijekovi stoperi. To se na kraju pokazalo odlučujućim faktorom. Igračima sam prije utakmice rekao da igraju nogomet i ginu za svaku loptu. Izgleda da su me poslušali i još jednom im čestitam na pobjedi – kazao je na kraju “presice” Milin.