Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ninske “gusarice” osvajale priznanja

08.03.2012. 23:00
Ninske “gusarice” osvajale priznanja


Raspravljajući o karnevalu svi su se složili kako je ovogodišnji bio jedan od najorganiziranijih i najposjećenijih


Održana je radna sjednica “Karnevalske udruge mladeži grada Nina” koja već treću godinu djeluje pod nazivom M.i.N.a. Na njoj su pod predsjedanjem Marina Pijace, stručnog suradnika za animaciju i sport Grada Nina, rezimirani rezultati ovogodišnjih karnevalskih događanja te usvojeni planovi budućega rada.
Raspravljajući o karnevalu svi su se složili kako je ovogodišnji bio jedan od najorganiziranijih i najposjećenijih. Pored standardne scenografije, ove su godine uvrštena nova događanja, a to se posebno odnosi na članice kreativne radionice ninske Udruge žena “Aenona” i na njihove nastupe u Ninu, Benkovcu i Zadru gdje su u odorama “gusarica” što su ih same pripravile osvojile brojne nagrade i priznanja.
Nazočni članovi Karnevalske udruge ovom su prigodom na pruženoj financijskoj pomoći posebno zahvalili Gradu Ninu, gradskom Komunalnom poduzeću “Komio”, ninskoj Turističkoj zajednici, Udruzi žena “Aenona”, dvadesetorici vjernih ninskih sponzora kao i ninskoj automehaničarskoj radionici “Grunf” i njezinom vlasniku Nevenu Oltranu za prijevoz rekvizita do grada Zadra i natrag s kojima su se Ninjani nakon punih 12 godina izbivanja nanovo pojavili na zadarskom karnevalu.
Kad su u pitanju budući planovi, članovi Karnevalske udruge mladeži grada Nina Lucija Glavan, Šime Relja, Drago Dagi Štulić, Katarina Stulić, Nino Glavan, Filip Štulić, Katarina Štulić, Andrijana Štulić i ostali na čelu sa začetnikom i utemeljiteljem M.i.N.e. Marinom Pijacom, svi su se složili kako i nadalje treba zadržati kontinuitet ninskih maškara i karnevala uz omasovljenje članstva, pogotovo mladih kadrova, u karnevalskim događanjima. Nadalje, mora se iznaći mogućnost većeg samofinanciranja kako bi se stvorile sve pretpostavke da dogodine ninski karneval bude još bolji, ljepši i masovniji.
Na koncu pohvale su odaslane i organizatorima Dječjeg karnevala, koji je među najmlađima i njihovim roditeljima imao velik odjek.