Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zbog 10,25 grama heroina sudit će mu i treći put!

08.03.2012. 23:00
Zbog 10,25 grama heroina sudit će mu i treći put!


Za kazneno djelo koje se Isakoviću stavlja na teret zakonom je zapriječena zatvorska kazna od najmanje tri pa do 15 godina. Riječ o posjedu zbog daljnje preprodaje heroina na zadarskom narko tržištu


Nakon što mu je početkom lipnja prošle godine zbog droge po drugi put izrečena presuda od dvije godine zatvora, odlukom Vrhovnog suda RH i ova je presuda ukinuta pa će se Zadraninu Sandiju Isakoviću suditi i po treći put.
Sudsko vijeće kojim je predsjedao sudac Boris Babić, Isakoviću je dosudilo minimalnu kaznu zatvora zbog činjenice da je u trenutku počinjenja kaznenog djela, kako su prosudili vještaci psihijatrijske struke, bio smanjeno ubrojiv kao i činjenice da je do sada neousuđivan.
Inače, za kazneno djelo koje se Isakoviću stavlja na teret zakonom je zapriječena zatvorska kazna od najmanje tri pa do 15 godina. Riječ o posjedu zbog daljnje preprodaje heroina na zadarskom narko tržištu što je, kako je naglasio sudac Babić obrazlažući presudu na kraju ponovljenog suđenja u lipnju lani, i utvrđeno dokaznim postupkom.
On je, naime, uhvaćen početkom studenog 2006. godine ispred jednog kafića u centru grada na Poluotoku s oko 10,25 grama heroina kojeg je držao u džepu svojih hlača.
Na izricanje presude Isaković je bio doveden s lisicama na rukama iz pritvora zadarskog Istražnog centra, no u međuvremenu je pušten na slobodu.