17 °C
Online izdanje
Nedjelja, 25.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Županija » Gradovi » Biograd
RSS feed
Današnji broj
Biograd
Povratak
Dan žena se definitivno vratio u Biograd
Piše: Velimir Brkić
Najnaprednije zemlje su upravo one u kojima postoji visoka uključenost žena u društveni, politički i ekonomski život, ističe Merdić
Foto: Velimir BRKIĆ
Forum žena SDP-a Biograda na Moru sinoć je u Gradskoj vijećnici organizirao druženje uz prigodni domjenak

U povodu Međunarodnog dana žena Forum žena Socijaldemokratske partije (SDP) Biograda na Moru sinoć je u Gradskoj vijećnici organizirao druženje uz prigodni domjenak.

- Budući da su pred nama izbori za Europski parlament i izbori za predstavnička i izvršna tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, pozivamo žene da se kandidiraju a sve druge žene neka glasuju upravo za žene, u uvodnom slovu je rekla Anka Merdić, predsjednica Foruma žena SDP-a Biograd na Moru.

Dodala je kako je pitanje ravnopravnosti žena, osim pitanja ljudskih prava, i pitanje napretka jednog društva. Najnaprednije zemlje su upravo one u kojima postoji visoka uključenost žena u društveni, politički i ekonomski život, ističe Merdić.

- Žene su mudre, one će iskoristiti sve mogućnosti. Važno je pokazati da žene potpuno ravnopravno mogu voditi gospodarstvo i ekonomiju, ravnopravno sjedjeti u općinskim, gradskim i županijskim skupštinama, voditi politiku, postavljati pitanja i promišljati o budućnosti hrvatskog društva, poručila je Merdić.

Na kraju druženja svim ženama su podijeljene crvene ruže.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr