Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dva kola nade Puntamičana

Autor: Viktor Bogut

08.03.2013. 23:00
Dva kola nade Puntamičana


Dva kola ostala su do kraja A-2 lige. Toliko će se igrači Sonik-Puntamike dugo nadati da će njihov konkurent za prvo mjesto Šibenik ipak napraviti kiks. Šibenčani u ovom kolu gostuju u Solinu. Domaćin ima omjer 7:13. Šibenčani 19:1. Gostovanja su uvijek neugodna, ali prevelika je razlika u kvaliteti da bi se tipovalo na jedinicu. Dok čekaju vijesti iz Solina Puntamičani trebaju odraditi posao u Trogiru. Posljednjeplasirana momčad lige nema kvalitetu kojom može iznenaditi zadarski sastav, ali nije imao niti Metković pa je u prošlom kolu došao itekako blizu pobjede. Zato košarkaši Sonika moraju kud i kamo ozbiljnije ući u taj susret, jer dok god se igra ima nade, a nije potpuno neistinita fraza da je u sportu sve moguće. Možda se baš jedno takvo čudo dogodi u Solinu.
Ostatak županijskih predstavnika nema takve muke. Sada se već došlo u fazu kada se samo čeka završetak lige i odlazak na odmor. Odmor su možda najviše zaslužili Sukošanci, koji su imali odličnu sezonu, iako ih je prošli tjedan napustio trener Ivan Juran. Sukošan s Jazinama trenutačno dijeli četvrto mjesto, a ukoliko i na kraju budu imali isti omjer kao i Jazine, bit će treći jer Sukošanci imaju bolji međusobni skor od županijskih rivala. U nedjelju će Sukošan u goste kod Cetine koja će zasigurno imati mnogo veći motiv, jer je jedan poraz udaljena od ispadanja iz A-2 lige. Što se tiče Sukošanaca, sigurno da i oni žele na najbolji mogući način okruniti premijernu, vrlo uspješnu A-2 ligašku sezonu.
I Jazine su se u zadnje vrijeme zahuktale. Za četvrto mjesto bit će im potrebno dobiti sve do kraja i čekati poraz Sukošana. Danas Jazine gostuju u Drnišu kod DOŠK-a, još jednog davljenika. Mogli bi i u ovoj utakmici domaćini imati izraženiji motiv, jer ni poznati drniški klub ne želi ispasti iz A-2 lige. Ukoliko Jazine budu prave, ne bi domaćini smjeli imati šanse.
Poličnik će tražiti izlazak iz krize u Kaštelima. Samo što Kaštela i nisu najbolje mjesto za to, jer se radi o trećeplasiranom sastavu lige, koji ima omjer 14:6. Poličniku ne ide u zadnje vrijeme, a teško je očekivati da će niz poraza uspjeti zaustaviti u nedjelju.