Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kutina obveza, Dr. Časl revija

Autor: Viktor Bogut

08.03.2013. 23:00
Kutina obveza, Dr. Časl revija

Foto: Marin GOSPIĆ



Stolnotenisači Donata nisu dobro krenuli u drugi dio sezone. Nakon što su iznenađujuće poraženi u Splitu od posljednjeplasirane momčadi Superlige, doživjeli su poraz i u Puli, gdje su nakon neizvjesne utakmice izgubili od konkurenta za ulaz u doigravanje. Stanje na ljestvici im ne ide u prilog, jer se nalaze na šestom mjestu (uz utakmicu manje), uz dvije pobjede manje od četvrtoplasirane Pule, i 0:2 u međusobnom omjeru s Puljanima. Plasman u doigravanje tako se čini već sada nemoguća misija, iako će zadarski stolnotenisači do kraja prvenstva odigrati još sedam utakmica. No ukoliko žele zadržati kakvu takvu šansu za plasman među četiri najbolje momčadi, što je rezultat koji su ostvarili prošle godine, morat će dobiti sve što se može dobiti. Inače, sezone će završiti poprilično neuspješno.
A prvi pokušaj spasa sezone Zadrani će imati već danas. U prvoj utakmici 9. kola u 11 sati će dočekati solidnu momčad Kutine, koja se nalazi ispred Donata (peto mjesto), ali s jednom utakmicom više. Alan Jalžabetić, Domagoj Maglić i Tomislav Maraković, početna trojka Donata, zasigurno će imati imperativ pobjede u tom dvoboju, jer još jedan poraz od objektivno slabijeg protivnika doveo bi sezonu na rub katastrofe.
Isti dan, samo u popodnevnim satima (17) zadarskim stolnotenisačima će u goste stići branitelj titule, Dr. Časl. Razlika u kvaliteti između Dr. Časla i svih ostalih Superligaša je nemjerljiva i šanse za ikakvo iznenađenje objektivno ne postoje, osim ako Dr. Časl ne nastupi s kadetima. Tako da bi polovičan omjer, odnosno pobjeda nad Kutinom i očekivani poraz od Dr. Časla bio dobar rezultat devetog kola.