Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zaratino band – mladi, zgodni, a dobro i zvuče!

Autor: Marija Knežević

08.03.2013. 23:00
Zaratino band – mladi, zgodni, a dobro i zvuče!


Počele su se dijeliti nagrade, a mi se nismo micali. Posljednja nagrada išla je za najbolje debitante. Kad smo čuli da su prozvali ime Zaratino band trčali smo preko sjedalica, preko ljudi na pozornicu, kaže Joško


Šest momaka okupljenih prije tri godine u Zaratino band potpisali su ugovor s izdavačkom kućom Croatia records i uskoro snimaju album prvijenac. Javili su nam se s tom friškom viješću prije koji dan.
– Uzbuđeni smo, jedva čekamo. To nam je veliki korak, ali spremni smo na njega, kazao nam je simpatični Joško Matešić u ugodnom razgovoru u Arsenalu, dok su se ostali momci iz benda spremali za svirku na maturalnoj zabavi jedne zadarske srednje škole.
Bend čine Joško Matešić (34) na klavijaturama, Mate Špar (28) na basu, Zoran Mandić (30) na gitari, David Krvavac (21) na bubnjevima te vokali Marko Maksan (28) i Angelo Bobić (36).
Matešić, osim što je osnivač benda i što svira klavijature, piše i pjesme.
– U trećem mjesecu 2003. godine Mate i ja odlučili smo osnovati bend, a 1. lipnja smo krenuli s probama nas šest koji smo i danas u postavi benda.
Počeli su sa feštama i pirevima na kojima i danas sviraju. “Bukirani” su više-manje do kraja ove, čak i jedan dio iduće godine.