Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Žene se moraju aktivnije uključiti u politiku

08.03.2017. 23:00
Žene se moraju aktivnije uključiti u politiku


 Nino Dellavia, kandidat HSLS-a za zadarskog gradonačelnika, zajedno sa članovima stranke jučer je na Narodnom trgu ženama dijelio cvijeće, čestitavši im na taj način Dan žena. Bila je ovo i prilika za relativno nepoznatog političara na zadarskoj sceni da se predstavi građanima kao jedan od kandidata za predstojeće lokalne izbore.
– Dan žena sam odabrao kako bih istaknuo svoju kandidaturu za gradonačelnika Zadra. Također, želim svojoj majci zahvaliti što me rodila, odgojila i učinila čovjekom kakav sam danas. Želim i upozoriti na položaj žena u društvu koji nije zavidan te ih potaknuti na aktivnije uključivanje u politiku, u gospodarstvo, poduzetništvo. Žene su u Hrvatskoj diskriminirane po plaći, na radnim mjestima, to treba mijenjati, izjavio je Dellavia.
Član HSLS-a je već nekoliko godina, a ukoliko osvoji povjerenje građana i postane zadarski gradonačelnik, neki od prvih poteza će mu biti transparentnija javna nabava, rješavanje problema u Gradskoj upravi za koju smatra kako nije dovoljno učinkovita. Dellavia je inače sin dugogodišnjeg direktora zadarske Elektre, Nicole Dellavie.