Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Višnjik domaćin B prvenstva Hrvatske

Autor: Andrija Prović

08.04.2010. 22:00
Višnjik domaćin B prvenstva Hrvatske


Bazen na Višnjiku ovog će vikenda (10. i 11. travnja) ugostiti B prvenstvo Hrvatske u plivanju – natjecanje namijenjeno klubovima koji nemaju mogućnost cjelogodišnjeg rada u zatvorenim bazenima. Plivački klub Zadar organizator je manifestacije, a kako saznajemo na novinskoj konferenciji održanoj jučer na Višnjiku, na mitingu će nastupiti preko 300 natjecatelja iz 13 hrvatskih plivačkih klubova. Spomenuto natjecanje bit će ujedno i posljednje B prvenstvo za PK Zadar.
– Čak 85 naših predstavnika borit će se u 12 disciplina, odnosno tri štafete. Natjecanje je podijeljeno na dva dana, odnosno tri dijela, a plivači će nastupiti u tri kategorije – općoj za seniore i juniore, kadetskoj i početnika – na preostale tehničke pojedinosti osvrnuo se Tomislav Fabijan, tajnik Plivačkog kluba Zadar.
Dopredsjednik kluba Darko Kasap potom je istaknuo važnost novog bazena za razvoj plivanja u Zadru.
– Naše posljednje B prvenstvo označit će prekretnicu plivačkog sporta na području našega grada. Izgradnjom novog bazena dobili smo preduvjete za ulazak plivanja u jednu novu eru. Siguran sam da će Zadar i u A prvenstvima nastaviti s dobrim rezultatima te da će se sve više mladih uključivati u ovaj zaista atraktivan sport.
Josipa Nekić, glavna trenerica Zadra, nadovezala se na Kasapove riječi dodavši:
– U subotu i nedjelju imat ćete priliku vidjeti koliko smo napredovali od otvorenja novog bazena. Do jučer smo bili uz bok s ostalim klubovima iz B prvenstva, no, u posljednje vrijeme ostvarili smo značajan pomak u rezultatima, ali i u broju naših plivača.
Posljednje B prvenstvo za PK Zadar ukupno je sedma manifestacija koju su organizirali od otvorenja zatvorenog plivališta, a treća pod okriljem Hrvatskog plivačkog saveza.


 RASPORED NATJECANJA


Subota (10. travnja):
9.00 – početak prvog dijela
15.45 – svečano otvaranje
16.00 – početak drugog dijela
Nedjelja (11.04):
9.00 – početak trećeg dijela