Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bez šušta i gušta

08.04.2011. 22:00
Bez šušta i gušta


U 24. kolu Prve HNL Zadar i Osijek su u vrlo lošoj partiji na Stanovima osvojili bod. Iako je domaća momčad u vodstvo došla već u prvoj minuti, gosti iz grada na Dravi vrlo brzo su izjednačili, nakon čega se utakmica pretvorila u pravu kamilicu pa oko 1.000 gledatela sigurno nije previše zadovoljno napustilo Stanove.
Nikada brži gol u Stanovima, vjerovali ili ne Zadar je poveo u 19. sekundi susreta. Mršić se nakon auta s lijeve strane odlično oslobodio dva čuvara, sjurio u suparnički šesnaesterac, a na njegovu loptu natrčao je Ćurjurić. Njegov udarac s 2-3 metra brani Kardum, lopta se bilijarski odbija od dva tri igrača i dolazi do Banovića koji je uspijeva smjestiti u gostujuću mrežu – 1:0.
U 6. minuti uzvraća Osijek. Vrgoč je nakon kornera s lijeve strane na drugoj vratnici pucao vrlo blizu Zadrovih vratiju.
Gosti su izjednačili u 14. minuti nakon velike greške u obrani Zadra. Tragičar je bio Skočibušić koji je predao loptu Ljubojeviću koji je odlično uposlio Barišića. Osijekov napadač se sjurio u šesnaesterac, dvojac Zadrana ga u prvom pokušaju blokira, ali ne i u drugom. Njegov udarac sa 7-8 metara Ježina nije uspio ukrotiti – 1:1.
Igrala se 16. minuta kada se domaća momčad ponovno mogla vratiti u prednost. Slobodnjak s desne strane izveo je Mršić, na drugoj vratnici glavom loptu spušta Šare, a Banović ne uspijeva glavom zatresti gostujuću mrežu. U 39. minuti udarac Ćurjurića s dvadesetak metara Kardum lako brani.
Na otvaranju drugog poluvremena Santini je u 49. minuti odlično opalio s dvadesetk metara, lopta je prohujala tik uz desnu vratnicu gostujućih vratiju. U 56. minuti dvojbena situacija u šesnaestercu gostiju. Iz drugog plana sjurio se prema golu Osijeka Con, a netko iz obrane Osijeka ga ruši. Sudac Mihalj ostao je nijem, iako nam se čini da je mogao pokazati na bijelu točku.
Tek što je ušao u igru Miličević je mogo poentirati za goste. Ljubojević je s desne strane uputio dijagonalu u šesnaesterac domaćih, a Miličević je traljavo pucao. Bilo je to sve u ovoj na trenutke negledljivoj predstavi na Stanovima.


 ZADAR – OSIJEK 1:1


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 1.000. Sudac: Jurica Mihalj (Velika Mlaka). Pomoćnici: Dražen Fejer (Bjelovar) i Marin Ivanković (Split). Strijelci: 1:0 Banović (1.), 1:1 Barišić (14.)Žuti kartoni: Puljić, Con (Zadar), Kvržić, Smoje (Osijek). Crveni:
ZADAR: Ježina5,5, Skočibušić 5,5, Con5,5, Puljić 6, Maruna 5,5, Pezo 5,5, Šare 5,5(od 64. Glumac 5,5), Banović 5,5 (od 74. Jerbić -), Ćurjurić 5,5 (od 82. Begonja -), Santini 5,5, Mršić 5,5. Trener: Dalibor Zebić.
OSIJEK: Kardum 5,5, Vrgoč 5,5, Gavrić 5,5, Ljubojević 6, Pelaić 5,5, Jugović 5,5, Barišić 6 (od 84. Miličević -), Kvržić 5,5(od 75. Babić -), Šorša 5,5, Vidaković 5,5(od 68. Kurtović -), Smoje 5,5. Trener: Branko Karačić