Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prilika u Crikvenici

08.04.2011. 22:00
Prilika u Crikvenici


U slučaju poraza Zadrani bi se četiri kola prije kraja sezone našli u nezavidnoj situaciji
Nakon premijernog posrtaja u srazu s Kaštelima, rukometaši Zadra u proljetnom dijelu prvenstva uspješno su apsolvirali sve preostale domaće utakmice, a nade u ostanak podebljali i remijem u Vinkovcima. S devet bodova iz sedam pokušaja Zadrani su se tako svrstali u red klubova sa značajno poboljšanim učinkom u nastavku Prve HRL; no za izbjegavanje nižeg ranga “plavi” će morati nastaviti istim domaćim kolosijekom, a podignutih ruku otići i s jednog od tri preostala gostovanja. Prvo od njih očekuje ih večeras (subota) u 20 sati, kada će se u Crikvenici ogledati s trenutačno devetom momčadi.
Dvoboj s Kvarneranima ujedno je i najbolja prilika gostujućem sastavu da sve konce zadrži u svojim rukama. Najbolja iz razloga što su Kirci sa samo četiri osvojena boda proljeće obilježili mahom neuspjesima, dok njihov oslabljeni sastav definitivno ne predstavlja neprelaznu barijeru za Perinovićeve izabranike. Među onima koji su u zimskom prijelaznom roku angažman u Crikvenici odlučili zamijeniti drugom ili boljom prilikom bio je i Damir Bobanović, danas vratar gostujuće momčadi.
– Otišli smo Hrvoje Kovačić, Kristijan Brkljača i ja, a Crikvenica je stagnirala u nastavku prvenstva. Oni su trenutačno jedna od momčadi koju možemo dobiti na gostovanju. Odigramo li obranu na razini kao protiv Spačve i Osijeka, a iz nje se brzo transformiramo u polukontru i kontru, vjerujem da ćemo u Crikvenici značajno povećati naše šanse – sasvim se približiti novoj prvoligaškoj sezoni – smatra Bobanović.
S druge pak strane, i Kirci će uložiti maksimalan napor ne bi li na svom parketu ostavili puni plijen. Crikvenica je s 19 bodova još uvijek blizu zone ispadanja, a poraz od Zadra (15) pogurao bi je do ruba drugoligaškog ponora. Činjenica da i jedni i drugi nasušno trebaju pobjedu te da će im ishod večerašnjeg dvoboja uvelike odrediti ovosezonske sudbine, zalog je jednom od zanimljivijih dvoboja 22. kola.
U slučaju poraza Zadrani bi se našli u nezavidnoj situaciji; u onoj da se moraju “vaditi” na gostovanjima kod Umaga i Županje – više nego tradicionalno (im) neugodnih domaćina. Zato, Bobanović poručuje:
– Ne smijemo razbraniti Perčina i pogubiti se u visokoj suparničkoj 6-0 zoni. Imamo kvalitetniji sastav od Crikvenice, a u 60 minuta moramo se potruditi to i opravdati.
Raspored 22. kola (9./10. travnja): Crikvenica – Zadar (subota, 20 sati), Đakovo- Županja, Prelog – Kaštela Adriachem, Umag – Spačva Vinkovci, Senj Wallenborn – Osijek, Hrvatski dragovoljac – Ivančica Ivanec, Mladi rudar – Brod.
A. PROVIĆ


 BIOGRAD DOMAĆIN DRUGOJ MOMČADI SPLITA


Rukometaši Biograda u 19. kolu Druge lige na domaćem parketu (subota, 18 sati) dočekuju drugu momčad Splita. Utakmica je za vodeći Biograd od velikog značenja, a Splićani nisu nimalo bezazlen protivnik, što dokazuje i njihovo četvrto mjesto na ljestvici. Za Biograđane je najvažnije ne ponoviti pristup iz nekih prethodnih utakmica na domaćem terenu kada bi u pravilu lošije počeli susret. U nastavku utakmice bi sve nadoknadili, no takva praksa dugoročno nikad nije dobra. U redove Biograda nakon dužeg izbivanja zbog ozljede vratio se Nino Bojmić, srednji vanjski, koji će momčadi Tomislava Šarića itekako dobro doći za završnicu sezone. Najveća prednost Biograda i ovaj put bi trebala biti vanjska linija Buovac, Duvnjak, Markić, koja je prošlom kolu povukla momčad do pobjede na gostovanju kod Krilnika.
– Tanak proračun, financijski problemi, ali velika želja igrača za osvajanje prvog mjesta, nadamo se, dat će rezultata – naglasio je Marin Tomić, predsjednik kluba.
Z. PETROVIĆ




 ARBANASI DOČEKUJU KMAN


Ohrabreni prošlotjednim slavljem u Metkoviću, rukometaši Arbanasa nadaju se da će uz pomoć domaće publike danas (subota) u 18.30 u Mocirama upisati drugu uzastopnu, a šestu ovosezonsku pobjedu. Igračima Žarka Jakšića u 15. kolu Treće lige – jug suprotstavit će se Kman Kocunar iz Splita.