Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Luka Pedić, Mihael Čačić i Jere Brzić najbolji

Autor: Viktor Bogut

08.04.2013. 22:00
Luka Pedić, Mihael Čačić i Jere Brzić najbolji


Športsko ribolovno društvo Podlanica bila je domaćin Kup Grada Biograda, natjecanja u športskom ribolovu, na kojemu je nastupilo 60-ak mladih ribolovaca u kategorijama do 12, 16 i 21 godine. Natjecanje je započelo u subotu u osam sati i iako je unatoč prijetnji kiše koja je počela padati, upornost djece i mladih prevladala je prolazni pljusak, a s probijanjem sunčevih zraka ribe su počele gristi i natjecanje je postajalo sve zanimljivije. Kategorije U-12 i U-16 lovile su četiri sata, a kategorija U-21 pet sati.
– Uvijek je zadovoljstvo na jednom mjestu vidjeti toliko mladih natjecatelja. Brojnost mladih ribolovaca i njihovi rezultati na natjecanjima diljem Hrvatske potvrda su kvalitetnog rada ŠRU Podlanica. Prije nekoliko godina uz Školu ribolova pokrenuli smo i Malu ligu ribolova s ciljem omogućavanja djeci većeg broja natjecanja. Rezultati su vidljivi kroz povećanje broja mladih natjecatelja ribolovaca u Zadarskoj županiji – kazao je Željko Domitrović, voditelj škole ribolova i dopredsjednik ŠRU Podlanica.
U kategoriji U-12 najbolji je bio Luka Pedić (Zubatac, Zadar) koji je ujedno ulovio i najveću ribu. Drugo mjesto osvojio je Luka Mužanović (Zubatac, Zadar), dok je treći bio Ivan Pribilović (Podlanica, Biograd na moru).
U kategoriji U-16 prvo mjesto osvojio je Mihael Čačić (Sipa, Benkovac) ulovivši i ujedno najveću ribu u svojoj kategoriji. Drugo mjesto pripalo je Domeniku Matošiću (Podlanica, Biograd na Moru), a treće Lovru Milinu (Zubatac, Zadar).
U kategoriji U-21 najbolji su bili Jere Brzić (Podlanica, Biograd na Moru), Estera Bajlo (Zubatac, Zadar), a bronca je pripala Anti Lukinu (Sipa, Benkovac) dok je najveću ribu u ovoj kategoriji ulovio Nikola Raspović (Zubatac, Zadar).