Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Marasoviću nije ponuđen novi ugovor o zakupu zbog neplaćanja

Autor: Suzana Bandić

08.04.2013. 22:00
Marasoviću nije ponuđen novi ugovor o zakupu zbog neplaćanja

Foto: Adam VIDAS



Frane Marasović i danas, iako mu je istekao ugovor, i dalje radi u ugostiteljskom objektu i izdaje račune na UO Kvartir, a najam NP Paklenici ne plaća – zaključio je Zlatko Marasović dodavši kako kako mu zato nije ponuđen novi ugovor


Uprava Nacionalnog parka Paklenica tužila je Franu Marasovića, vlasnika ugostiteljskog obrta Kvartir, zbog nepoštovanja odredbi iz ugovora o zakupu prostora gdje Marasović već 16 godina obavlja ugostiteljsku djelatnost. U sporu koji se vodi pred Trgovačkim sudom u Zadru, a u kojem NP Paklenica od Marasovića traži da se iseli iz objekta, jučer su se u sudnici pojavila trojica odvjetnika od kojih jedan zastupa tuženika, a druga dvojica tvrtke Bamatex, iz Zagreba u vlasništvu Vinka Barišića i Kuzmana Marasovića, te FM designa, u vlasništvu Frane Marasovića.
To je stoga što su prvotno ugovor o zakupu potpisali tvrtke Bomatex i FM design s jedne strane, a Frane Marasović s druge koji je ujedno i jedini osnivač ugostiteljskog obrta Kvartir. Odvjetnik Zoran Vukušić Bokan, u ime dviju tvrtki koje su htjele iskoristiti zakonsko pravo te se u spor uključiti kao umješači, kazao je kako to traže temeljem činjenice da je Frane Marasović bio samo pomagač, a ne posjednik spornog prostora. Istaknuo je, također kako je NP Paklenica njima trebala ponuditi novi ugovor kad im je, nakon 15 godina istekao prvi, Zlatko Marasović, dojučerašnji v. d. ravnatelja NP Paklenica na to mu je odgovorio: 
– Frane Marasović i danas, iako mu je istekao ugovor, i dalje radi u ugostiteljskom objektu, poslužuje goste i izdaje račune na UO Kvartir – zaključio je Marasović priloživši i dokumentaciju Državne revizije koja potvrđuje njegove navode. No Vukušić Bokan ustrajao je na tvrdnjama da je Frane Marasović samo pomoćnik u posjedu.
Sutkinja Martina Miočev donijela je rješenje da će izvanraspravno odlučiti o tome hoće li dopustiti miješanje u parnični spor dvjema tvrtkama. Suđenje se nastavlja početkom svibnja.