Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Meštrović na mostu skupljao priloge za plakat

Autor: Siniša Klarica

08.04.2013. 22:00
Meštrović na mostu skupljao priloge za plakat

Foto: Zvonko KUCELIN



Poznati zadarski performer i kandidat za gradonačelnika Enio Meštrović ponovno je izveo jedan od svojih perfomansa. Za pozornicu je izabrao gradski most, upravo na mjestu gdje inače sjede prosjaci.
Odjeven u odgovarajuću odjeću, zapuštenog izgleda, Meštrović je od prolaznika u veliku kutiju prikupljao donacije za gradonačelnika. Novac mu je, kaže, potreban za plakat kojim će objaviti kandidaturu. Govoreći “slengom” zadarskih uličara i narkomana, Meštrović je rekao da će njegov program isprva biti vrlo kratak, a kasnije sve duži i duži.
– Rekli su mi frendovi da se tribamo oglasiti nekim plakatom, a ja neman za plakat pa vako skupljan novce. Ako pobjedim na izborima, prvo ću vratiti sve dugove Grada Zadra, a onda ćemo za vratit dugove, u Eurodomusa prodati Zlato i srebro. Sve što ostane ćemo potrošiti za ekipu, kazivao je Meštrović, kojem su aktivisti u kutiju s vremena na vrijeme ubacivali po koju, ali samo “žutu” kovanicu.
Kad skupi za plakat, kaže Meštrović, počet će skupljati za indigo-papir kako bi napravio još jedan. Njegova politička platforma nije Fimi media, suradnja s lokalnim komunalnim tvrtkama, kako su ga pokušali isprovocirati zadarski novinari, nego biti “…ono brate, sa svima dobar!”