Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ivan Guina kandidat za ministra turizma u ORaHovoj vladi u sjeni

08.04.2016. 22:00
Ivan Guina kandidat za ministra turizma u ORaHovoj vladi u sjeni


Odluka o ukidanju sedam organizacija ORaHa, među kojima i pet dalmatinskih, od nedavno više nije na snazi. Lokalne organizacije tako i službeno nastavljaju sa radom, a među njima je i ona zadarska na čelu s Ivanom Guinom. Bio je to i povod da novi predsjednik ORaHa Luka Keller posjeti zadarsku podružnicu.
– Ivan Guina i drugi članovi u posljednjih nekoliko mjeseci, koliko je na snazi bila prethodna odluka, uspjeli su napraviti gotovo nemoguće, nastaviti s radom, ostati članovi ORaHa, ostati na okupu i biti produktivni. Na tome im čestitam, kazao je Keller, dodavši kako ih je došao podržati, saslušati njihove prijedloge i iznijeti planove za vođenje stranke, kako na nacionalnoj razini, tako i u Zadru i u Dalmaciji.
– Zadar je, uz Šibenik, žarište ORaHa u Dalmaciji, kao najjača organizacija, iako su i u Splitu i Dubrovniku opstale organizacije, pa i prema njima pripremamo posjete, najavio je Keller. Stranku uz spomenuto, 1. svibnja očekuju unutarstranački izbori pa će i taj datum u ORaHu itekako biti radan.
– Birat će se dvoje članova glavnog foruma, dvoje članova nadzornog foruma iz Dalmacije te članica predsjedništva. O najboljim kadrovskim rješenjima vodimo konzultacije sa zadarskom i šibenskom organizacijom, kazao je Keller, dodajući kako je ‘Ivan Guina kandidat za ministra turizma u ORaHovoj vladi u sjeni’:
– Riječ je o mladom čovjeku koji je u tome stručan. Diplomirao je turizam na američkom koledžu u Dubrovniku i radi dugi niz godina u turizmu. Svi naši ljudi su stručni, rade u svojoj branši i u tom su uspješni, zaključio je Keller.
Što se tiče pak aktivnosti zadarske organizacije ORaHa ona nastavlja u istom tonu kao i do sada. Iza njih su, kazao je Guina, dvije lokalne strategije, a uskoro izlaze i s trećom.
– Za strategiju o gospodarenju otpadom s vremenom smo dobili potvrdu da smo bili u pravu, a i po pitanju strategije o turizmu u kasnijim događanjima imali smo dva potvrđena prijedloga da idemo u pravom smjeru. Jedan je obuhvaćao dodatnu kvalitetu turističkih objekata, onu koja bi bila iznad postojećih zvjezdica i Turistička zajednica zadarske županije je nakon nekoliko mjeseci upravo krenula s jednim takvim projektom. Tu je bio i marketinški prijedlog o okretanju smjera ka filmskoj promociji, gdje se također puno stvari počelo događati na tom planu, kazao je Guina.
Treća strategija društveno-kulturnog razvitka napisana je i u procesu lekture, kazao je Guina, a njeno predstavljanje najavit će kroz dva tjedna.