Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadrani tulipanima pomagali Zakladu Ana Rukavina

08.04.2016. 22:00
Zadrani tulipanima pomagali Zakladu Ana Rukavina


Socijaldemokratski forum žena SDP-a na razini cijele Hrvatske u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina, organizirao je humanitarnu akciju prodaje tulipana. Osim u Zadru, akcija je u Zadarskoj županiji organizirana i u Biogradu, a unatoč lošem vremenu, odaziv građana bio je velik.
– U gradovima koji su iskazali želju organizirana je ova humanitarna akcija u svrhu prikupljanja sredstava za pomoć i produženje života svim oboljelim pacijentima koji se liječe od leukemije, limfoma, mijeloma i sličnih krvnih bolesti, rekla je Tatijana Petrić, predsjednica zadarskog Foruma žena SDP-a.
Nit vodilja ove, četvrte po redu akcije u Zadru, kao i prethodnih im je želja same Ane Rukavine, prerano preminule novinarke koju je u svojoj borbi izrazila u dvije jednostavne riječi – želim život.
Socijaldemokratkinje podržavaju ovu akciju u namjeri da prikupljenim sredstvima nekome omoguće daljnji život, zdravlje i budućnost.
Prikupljena sredstva Zaklada će namijeniti za potrebite, za liječenje pacijenta, kupnju aparata za liječenje ili nešto treće, za što sami procijene da im je u datom trenutku neophodno.
A zašto baš tulipan?
– Tulipan je bio omiljeni cvijet Ane Rukavine i zbog toga smo se odlučili upravo za njegovu prodaju, dodala je Petrić.
Prepun štand bijelih i ružičastih tulipana, kako su građani prolazili postajao je sve prazniji. Cijena nije bila navedena, građani su donirali koliko je tko mogao.