Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Atletska staza dobila bazični sloj, montira se rasvjeta

08.04.2017. 22:00
Atletska staza dobila bazični sloj, montira se rasvjeta


Prva dekada travnja ujedno je i početak završnice obnove i uređenja vanjskih sportskih terena, atletske staze i rasvjete u SC Višnjik.
– Svi radovi idu predviđenom dinamikom. Izvođači radova, tvrtke Colas Hrvatska, Arhus i Locum, svaka u svojem polju djelovanja, obavljaju skup zahvata. Poneki zahvat ovisi o vremenskim (ne)prilikama, ali zato se ne gleda je li radni ili neradni dan. U ovom trenutku montiraju se rasvjetna tijela na stupove, atletska staza te ostala atletska borilišta dobivaju bazični (crni) tartanski sloj, poslije čega će doći i onaj završni, crveni. Već su prije neki od terena dobili pokrov od umjetne trave, a realno je očekivati da će izvođači sve radove dovršiti u ugovorenom roku. Usput, SC Višnjik svojim je naporima otvorio još neke radove, poput uređenja svlačionica za mlađe kategorije NK Zadra što, također, planiramo uskoro dovršiti, a uredili smo i parkiralište na površini između zgrade u čijem je prizemlju dječji vrtić, te sportskih objekata – kaže Denis Karlović, direktor SC Višnjik.
Nakon što je upravljanje tzv. Donjim dijelom sportskorekreacijskoga kompleksa preuzeo SC Višnjik, Grad Zadar prihvatio je inicijativu zahvata u prvoj fazi (staza, vanjski tereni, rasvjeta) i osigurao tri i pol milijuna kuna. Tako će u svibnju rekreativci svih dobi i kategorija, te brojni sportski klubovi, udruge i savezi, praktički svekoliko građanstvo, dobiti znatno bolje uvjete za sportske i za rekreacijske aktivnosti čiji će jedan dio moći provoditi i u večernjim satima.