Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Babić dobio Filipija u hrvatskom dvoboju

08.04.2017. 22:00
Babić dobio Filipija u hrvatskom dvoboju


U veoma zanimljivom meču Svjetske boksačke lige između British Lionheartsa i France Fighting Roostersa (ukupna pobjeda Engleza), održanom u Londonu u četvrtak kasno navečer, u kategoriji teškaša saljski boksač Bepo Filipi izgubio je od hrvatskoga kolege i suparnika Alena Babića, koji u ovom natjecanju boksa za Francuze, odlukom sudaca 0:3.
Meč u pet runda bio je dosta zanimljiv, prepun obostrano preciznih udaraca, borben od početka do kraja. Filipi je u drugoj rundi zadobio jednu posjekotinu jer ga je suparnik udario glavom, ali taj detalj Filipiju nije smetao da u ostatku meča bude jednako borben. Kad su se na kraju zbrajali ‘punti’ što su ih obojici dodijelili suci Hmevics, Cinary i Vadilongal, Filipi je dvaput izgubio 46:49, jednom 45:50, odnosno Babiću je pripala pobjeda od 3:0.
Zanimljivo je da će se Filipi, koji u ovom natjecanju ima omjer 5-3, te Babić vrlo vjerojatno okušati uskoro, na hrvatskom državnom prvenstvu. Inače, British Lionheartsi sljedeći meč u Svjetskoj ligi imat će 21. travnja s Morocco Atlas Lionsima.