Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Stipe Žunić oborio hrvatski rekord u bacanju kugle

08.04.2017. 22:00
Stipe Žunić oborio hrvatski rekord u bacanju kugle


Nakon što mu je promakla medalja na Europskom prvenstvu u Beogradu, zadarski atletičar Stipe Žunić nastavlja s pripremama za glavni dio sezone i Svjetsko prvenstvo. Kao jedna “međustanica” stigao je i Uskrsni miting u Splitu, na kojemu je Žunić postavio novi hrvatski rekord u bacanju kugle s hicem od 21.45 metara. Žunić je tako za više od pola metra, odnosno za točno 51 centimetar popravio dosadašnji nacionalni rekord od 20.94m kojega je prije 12 godina postavio Edis Elkasević, sadašnji trener najbolje svjetske diskašice Sandre Perković. Žunić je svoj najbolji rezultat u karijeri popravio za 75 centimetara.
– Na ovom mitingu nisam imao konkurenciju, ali bio sam izuzetno motiviran da pokažem što mogu, prije svega jer sam spreman za velike stvari – istaknuo je Žunić, koji je ovim rezultatom Žunić je skočio na četvrto mjesto svjetske ljestvice ove godine, a dalje od njega bacali su Amerikanci Ryan Crouser (22.15m), Novozelanđanin Tomas Walsh (21.80m) i Poljak Konrad Bukowiecki (21.17m).
– Ovo je samo plod mog kontinuiranog i pametnog rada bez ozljeda, mog talenta i Božjeg blagoslova. Svakako da imam još rezerve, jer na ovom nastupu nije bilo sve idealno – dodao je Zadranin.