Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U jedinici mladeži 34 pripadnika

Autor: Katina Vrsaljko

08.05.2009. 22:00
U jedinici mladeži 34 pripadnika


Na prijedlog Prometne policije, a temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Grad Zadar i ove godine organizira Prometnu jedinicu mladeži u koju će biti uključena 34 pripadnika.
Nakon osposobljavanja pripadnici jedinice prometne mladeži bit će uključeni u poslove upravljanja prometom na križanjima i drugim mjestima, nadzora nepropisno parkiranih vozila, kao i obavljanje drugih poslova prilikom nadzora vozila i vozača, uključujući i pružanje pomoći domaćim i stranim gostima pri snalaženju u prometu i to u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza 2009. godine.
Sukladno Pravilniku u načinu osposobljavanja i djelovanju te odori i oznakama Prometnih jedinica mladeži (NN 148/08) pripadnik Prometne jedinice mladeži može biti učenik srednje škole koji navršio 16 godina života ili student, primjeren u učenju, ponašanju i radu.
Uz navedene uvjete, kandidat mora biti zdravstveno sposoban, što dokazuje potvrdom liječnika obiteljske medicine. Prednost imaju kandidati s poznavanjem stranih jezika, dobrim komunikacijskim vještinama i s položenim vozačkim ispitom bilo koje kategorije.
Svi zainteresirani kandidati mogu se javiti u Postaju prometne policije Zadar u Ulici A. Hebranga bb u Zadru i to u vremenu od 11. do 22. svibnja 2009. godine, stoji u priopćenju PU zadarske.