Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U Zagreb po majstoricu

Autor: Viktor Bogut

08.05.2009. 22:00
U Zagreb po majstoricu

Foto: Filip BRALA



Zadrani su porazom u svojoj dvorani izgubili prednost domaćeg terena i u ovom trenutku, čini se, imaju jako malo šanse. No…


Opet taj Kolarek. Taj “mali” (koji, doduše, ima 21 godinu) ponovno je zakomplicirao “život” zadarskim stolnotenisačima. Donat je ponovo imao odličnu situaciju. Zadrani su “stvorili” sebi prednost domaćeg terena i imali veliku priliku pred svojim navijačima povesti 1:0 i prebaciti pritisak na stranu Zagreba. No, baš taj Kolarek, nakon što je u finalu prošle sezone dva puta (u drugoj i trećoj utakmici) svladao Jia Zhenga, sada je u prvom dvoboju bio bolji od Davora Karlovića i otvorio put svojoj momčadi prema pobjedi.
– Davor je igrao dobro. Borio se. Ali u ključnim trenucima nije bio na razini. Izgubili smo 4:2. Naše obje partije smo dobili glatko, 3:0, a dva poraza Davora su došla u završnici – objasnio je trener Donata Denis Karlović. Za razliku od prošle godine, Kinez Jia Zheng je bio odličan. Glatko je dobio Dadu Šurbeka, a s Karlovićem u paru slavio protiv zagrebačke kombinacije. No, nakon parova ponovo je kiksao Karlović, ako se poraz od Tomislava Zubčića uopće može smatrati kiksom. No, Karlović je poražen i u drugom svom meču. Dobio je prvi set, a iduća dva izgubio u fiksu, dok je u četvrtom vodio 6:2 i dopustio Zubčiću da mu napravi seriju od 9:0.
– Pretpostavljao sam da će utakmica biti ovakva. Da će se biti velika borba za svaki poen. Nažalost, nama je nedostajalo koncentracije kada je bilo najvažnije. Iako smo se odlično pripremili za ovaj finale i fizički vrlo dobro stajali, problem je bio u glavi.
U nedjelju će Zadrani pokušati izboriti majstoricu. Ali nakon što je Zagreb poveo 1:0, na svom terenu će biti veliki favorit.
– Nećemo se predati. Nismo bez šanse. Ove sezone smo već napravili velike stvari, ostvarili 19 pobjeda zaredom. Nema razloga vjerovati da je ova serija završena. Idemo po pobjedu, idemo po majstoricu – dodaje strateg Donata.