Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Krštene sedmomjesečne trojke obitelji Brzoja

08.05.2011. 22:00
Krštene sedmomjesečne trojke obitelji Brzoja


Svi su pitali kako ću sve to uspjeti, ipak je to puno djece, trojke, ali što ću? Bog je tako odredio i daje mi snage koliko mi treba, razdragano će majka Martina


Nakon velike  subotnje radosti u župi Sv.  Ante Padovanskoga na zadarskom Smiljevcu u povodu  132 mlada krizmanika, slavlje  je nastavljeno i jučer, u nedjelju, nesvakidašnjim događajem. Krštene su sedmomjesečne trojke obitelji  Martine i Ivice Brzoja, prekrasne djevojčice Karla, Cvita  i Ema. Kumovi malih krštenica su bračni parovi Ana i  Milan Jergović te Nikolina i  Ante Odžaković. Djevojčice  je krstio župnik o. Ryszard  Reikowski.
Sretna majka trojki začetih  prirodnim putem je rodila 6.  listopada prošle godine u zadarskom rodilištu. Mama  Martina rođena Vicković iz  Škabrnje i otac Ivica porijeklom iz Nadina, imaju i  stariju, četvrtu kćer, 8-godišnju Gabrijelu.
– Svi su pitali kako ću sve to  uspjeti, ipak je to puno djece,  trojke, ali što ću?  Bog je tako  odredio i daje mi snage koliko mi treba, razdragano će  majka Martina.
Roditelji nisu mogli sakriti  zadovoljstvo sa svojih lica.  Unatoč punih ruku posla,  trudu, odricanju i neprospavanim noćima proživljava  pravu idilu s svoje tri djevojčice.
– Uz bake Nedu Brzoja i  Nadu Vicković tu je stalno pri  ruci i starija kćer Gabrijela,  ali i rodbina. Život s trojkama  u kući je dobar, uhvatili smo  neki svoj ritam, zadovoljno će  Martina dodavši da osim roditeljskih osjećaja imaju i svoj  način prepoznavanja triju  kćeri.
Ponosni roditelji žive na  Sokinom Brigu gdje se u  Brzojinim dvorima uz bogat  stol održalo veliko slavlje.
– Kada sam saznao da sam  otac trojki bio sam izvan  sebe, nisam ništa znao o  tome, iako sam već otac moje  princezice Gabrijele. Nisam  niti sanjao, niti razmišljao o  tome, ali ponosan sam i više  nego ponosan otac, razdragano će tata Ivica ne skrivajući sreću dok je u rukama  nježno držao dvije od tri  blizanke.
A unatoč početnim velikim  obećanjima zasad nema ništa  od pomoći u hrani, pelenama  i dječjim potrepštinama za tri  djevojčice Brzoja osim jednokratne novčane naknade  grada Zadra za svako novorođenče.