Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Očišćena plaža Ždrijac

Autor: Branko Božić

21.05.2010. 22:00
Očišćena plaža Ždrijac


Sljedeća naša slična akcija bit će za koji dan na drugoj poznatoj plaži. Riječ je o Kraljičinoj plaži koju ćemo također na isti način detaljno “pročešljati”. Valja i ovom prigodom posjetiti da je Nin, zahvaljujući velikoj brizi stanovništva i vodstva grada, izabran za nacionalnog pobjednika Europske destinacije izvrsnosti, kazala je Surić
U sklopu opsežnih priprema za početak ovogodišnje turističke sezone ninska gradska Udruga žena “Aenona”, s predsjednicom Nadom Surić, organizirala je u suradnji s gradskom Turističkom zajednicom i njezinom direktoricom mr. sc. Marijom Dejanović prvu ovogodišnju ekološku akciju čišćenja ninskih gradskih plaža. Akcija je unatoč jakoj do olujnoj buri provedena na čuvenoj ninskoj plaži Ždrijac, a u njoj su pored članica “Aenone” još sudjelovali djelatnici ninskog TZ-a, građani Nina, kao i vlasnici kuća za odmor te soba i apartmana iz Turističkog naselja Ždrijac.
Tijekom čišćenja plaže sudionici akcije su skupljali opuške, sitniji otpad, plastične boce, najlonske vrećice, granje i suhu morsku travu. Sav prikupljeni otpadni materijal sakupit će djelatnici ninskog Komunalnog gradskog poduzeća “Komio”. Na kraju akcije predsjednica Nada Surić nije krila zadovoljstvo učinjenim poslom. Ona nam je kazala da ova akcija nije slučajnost.
– Ova naša akcija koju smo proveli pod motom Hrvatske turističke zajednice ‘Volim Hrvatsku – više cvijeća manje smeća’ rezultat je višegodišnje uzajamne suradnje s TZ grada Nina i vlasnicima turističkih objekata unutar TN Ždrijac. Sljedeća naša slična akcija bit će za koji dan na drugoj poznatoj plaži. Riječ je o Kraljičinoj plaži koju ćemo također na isti način detaljno ‘pročešljati’. Valja i ovom prigodom podsjetiti da je Nin, zahvaljujući velikoj brizi stanovništva i vodstva grada, izabran za nacionalnog pobjednika Europske destinacije izvrsnosti za 2009./2010. godinu, čemu je pridonijela i briga oko javnih površina, u što spadaju i ove naše prelijepe i za goste izazovne morske plaže, kazala je Nada Surić, predsjednica iz dana u dan sve aktivnije ninske Udruge žena “Aenona”.