Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nikad zanimljiviji završetak sezone

08.05.2012. 22:00
Nikad zanimljiviji  završetak sezone


Ništa ne smijemo prepustiti slučaju. Ako Novska ne bude kažnjena, mi jedino preko Kupa možemo doći do europskog natjecanja – rekao je direktor Zadra Ivan Lulić


Kuglači Zadra i dalje ne znaju na kojem su mjestu završili prvenstvo. Iako je natjecanje gotovo, još se čeka zaključak “slučaja Novska” nakon kojeg bi trebalo biti jasno hoće li taj klub biti izbačen iz lige (problem s liječničkim pregledima) ili će rješenje biti pozitivno za njih. U slučaju da Novska bude izbačena, brisat će joj se svi bodovi, a to znači da bi Zadar prvenstvo završio na trećem mjestu (nakon što bi dobio dva boda izgubljena u Novskoj), a Zaprešić na četvrtom (dobio jedan bod izgubljen u Novskoj), što bi u konačnici značilo da bi Zadar iduće sezone mogao nastupati u NBC-pokalu. Ako Novska ne bude kažnjena, sve ostaje po starome, a u tom slučaju Zadar ostaje na četvrtom mjestu, bod iza Zaprešića i tada mu domaće prvenstvo ne bi donijelo nastup u Europi.
– I dalje čekamo izvješće MUP-a i njihova grafologa. Ništa se još ne zna – objasnio je direktor Zadra Ivan Lulić.
A Zadrani i Zaprešićani su u vrlo neugodnoj situaciji, jer odluka o ‘slučaju Novska’ direktno utječe na to koji će od ta dva kluba preko domaćeg prvenstva imati pravo nastupa u europskom natjecanju. Druga prilika za ulazak u Europu je Hrvatski kup, a osmina finala na rasporedu je ove subote. Zadrani tad putuju u Varaždin u goste Željezničaru.
– Radi se o prosječnoj drugoligaškoj momčadi s kojom ne bi smjeli imati problema. Vjerujem da ćemo se uspjeti plasirati u četvrtfinale – objasnio je Lulić, napomenuvši da će momčad u Varaždinu nastupiti u kompletnom sastavu, unatoč tome što za protivnika imaju mnogo slabiju momčad.
– Ništa ne smijemo prepustiti slučaju. Ako Novska ne bude kažnjena, mi jedino preko Kupa možemo doći do europskog natjecanja.
A ako u osmini finala uspiju svladati Varaždince, Zadrani će 2. lipnja ići u goste pobjedniku dvoboja Zaprešić – Splitska banka.
– Očekujem da ćemo se baš sa sastavom Zaprešića sastati u četvrtfinalu i ponovo ćemo ići u goste, jer je pravilo da slavije rangirana momčad igra kod kuće. Ždrijeb nam nije baš idealan – dodao je Lulić.