Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Teške optužbe bez pravih dokaza

Autor: Siniša Klarica

08.05.2013. 22:00
Teške optužbe bez  pravih dokaza

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Kandidati Akcije mladih i članovi njihovih obitelji izloženi su velikim pritiscima i prijetnjama, rečeno im je da su obilježeni i da će im se Kalmeta osvetiti, tvrde čelnici Akcije. A iz HDZ-a im poručuju da je sve to neistina i da će zatražiti sudsku zadovoljštinu


Nema člana obitelji ili prijatelja naših kandidata s liste Akcije mladih nad kojima ovih dana nije vršen mobbing. To rade hadezeovci Željko Šoša, Željko Lončar, a Petar Špika nam je ovih dana rekao  da će nam se Božidar Kalmeta osvetiti nakon lokalnih izbora. To još jednom pokazuje da je HDZ mafijaška organizacija koja djeluje na principu prijetnji, ucjena i vendete, rekao je jučer kandidat za gradonačelnika Akcije mladih Marko Pupić Bakrač.
Za ovakvu optužbu Pupić Bakrač nije ponudio nikakve dokaze, ali je  naglasio da je kulminacija svega bilo odustajanje njihove kandidatkinje  za zadarsku županicu. U medijima je to predstavljeno kao odustajanje  Ante Rubeše od kandidature za župana, iako se otprije znalo da je ovaj  kandidat za dogradonačelnika Zadra. Budući da je kandidatkinja u drugom stanju, Pupić Bakrač i ostali iz Akcije mladih nisu htjeli izlaziti s  njenim imenom jer je dotična osoba odustala od kandidature zbog jasnih prijetnji i mobbinga upućenih od strane njenoga neposrednog rukovoditelja, ali i zbog činjenice da njena kandidatura nije predata izbornom povjerenstvu.
Na teške optužbe i prozivke Marka Pupića Bakrača reagirao je Željko  Šoša. Šoša je rekao da je samo htio dobiti pojašnjenje od jednog člana  HDZ-a sa Smiljevca, kojeg spominje Pupić Bakarač, a koji se našao na  listi Akcije mladih. 
–  Budući da se radi o članu naše stranke, ja sam nazvao gospodina  Marina Paleku. Upitao sam je li to istina da više nismo na istom „brodu”. Gospodin Paleka mi je iznio svoje nezadovoljstvo nekim stvarima  u HDZ-u, ali i činjenicom da ga zbog toga lokalni hadezeovci gledaju  kao građanina drugog reda. U toj našoj korespodenciji, međutim, nije  bilo nikakvih prijetnji ili povišenih tonova, rekao nam je Željko Šoša.