Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Trčali za Zokija

08.05.2017. 22:00
Trčali za Zokija


Nedjelja, dan kad je cijeli Sukošan bio na ulici, uz Jadransku magistralu od ulaza u Ćukovicama do izlaza u Tustici natiskalo se zasigurno oko 2.000 Sukošanca što je davalo veličanstvenu sliku.
Sukošan je podržao prelijepu sportsko-humanitarnu priču, utrku Wings for Life koja je za područje Republike Hrvatske krenula iz Zadra s oko osam tisuća trkača, a sudjelovalo je i 114 Sukošanaca trkača te 81 volonter.
– Baš sam presretan, moja ekipa je podijelila oko 3.500 plastičnih čaša s vodom, rekao je inovator Andrija Dijan Jašo koji je osmislio sustav za punjenje 18 čaša odjednom.
Utrka kroz Sukošan trajala je točno 48 minuta, od 11 do 16 kilometara protrčalo je nekoliko tisuća sudionika.
– Do 15 kilometra u zaseoku Makarska odustalo je zasigurno oko 1.000 sudionika. Cijela Makarska uz Jadransku magistralu i plaža od Tustice do Malenice bila je puna kao šipak, kazao je Božo Bičić, jedan od inicijatora grupe Đir za Zokija koja je brojila 170 članova.
Naime, među rekordnih 8.000 zaljubljenika u trčanje koji su krenuli prema jugu Republike Hrvatske u zajedničkom cilju, učiniti ozljede leđne moždine izlječivima, bit će i humanitarni tim “Đir za Zokija – Sukošan”. Zbog ozljede leđne moždine 49-godišnji Zoran Drobnak, junak Domovinskog rata, od prošle godine je u invalidskim kolicima.
– Ponijela me atmosfera. Ovu trku kao i svi Sukošanci i članovi grupe Đir za Zokija, posvećujem Zoranu Drobnaku. Trčali smo za njega. Osobno sam zadovoljan rezultatom, trčao sam ozlijeđene pete, rekao je Božo Gašparović koji je dotrčao do Biograda na Moru i ostvario najbolji sukošanski rezultat.
Najviše kilometara, osim Gašparovića, otrčao je Emil Sudinja, a od žena Ivana Vanjak. Član grupe Đir za Zokija, legendarni atletičar Ivan Pikunić iz Sv. Filipa i Jakova pretrčao je 43,1 kilometar, dok su načelnik Zemunika Ivica Šarić i njegov sin pretrčali točno 15 kilometra.