Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Optuženi: “Ja sam u pritvoru pao u nesvjest, a nitko me ne vodi doktoru!”

Autor: Minja Gugić

08.06.2010. 22:00
Optuženi: “Ja sam u pritvoru pao u nesvjest, a nitko me ne vodi doktoru!”


Horvat je optužen za dilanje, a Surić za posjed heroina kojeg je kupio od Horvata. I dok je Surić priznao krivnju, Horvat se ne smatra krivim. Horvat je od dana uhićenja sredinom listopada lani u pritvoru, dok se Surić brani sa slobode
Robert Horvat zvani Robi (35) i 30-godišnji Tomislav Surić Cole sjeli su jučer na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru u nastavku suđenja zbog optužbe kojom ih se tereti za delikte oko droge.
Horvat je naime, optužen da je tijekom kolovoza i rujna prošle godine u Zadru u tri navrata Suriću prodao heroin u količinama od po sedam grama. Prilikom pretrage njegova stana i auta, policajci su pronašli još šest mobitela, više telefonskih kartica raznih operatera i telefonskih bonova te novac za koji se sumnja da je zaradio “dilanjem”.
Surić je optužen da je od Horvata kupio drogu, a policija mu je sedam kupljenih grama pronašla u automobilu.
Na početku suđenja Horvat se izjasnio kako se ne osjeća krivim, dok je Surić krivnju priznao.
Jučer su tijekom dokaznog postupka pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Boris Babić, ispitani sudski vještaci psihijatrijske i psihologijske struke koju su dali stručno mišljenje o psihološkom profilu dvojice optuženika. Tako su za Horvata vještaci rekli da je povremeni konzument heroina te da je u trenutku počinjenja kaznenog djela bio ubrojiv.
Što se pak, tiče Surića za njega su rekli da je ovisnik koji je u tretmanu liječenja te da bi liječenje trebalo obvezno nastaviti.
S obzirom da je Horvatov branitelj Filip Brdar zatražio, odnosno predložio Sudskom vijeću neposredno saslušanje dvojice svjedoka koje smatra ključnim za njegovu obranu, Sudsko je vijeće njegov prijedlog prihvatilo te nastavak suđenja zakazalo za sljedeći tjedan.
Tomislav Surić brani se sa slobode, dok je Robert Horvat od dana uhićenja od sredine listopada prošle godine u pritvoru zadarskog Istražnog centra.
Upravo je to bio razlog što je jučer na kraju rasprave, Horvat zatražio dozvolu predsjednika Sudskog vijeća Borisa Babića da “nešto kaže” mašući nekakvim papirom.
Rekao je kako je on bolestan i kako je 11. prošlog mjeseca od bolova u kralježnici u ćeliji pao u nesvjest, a “nitko ga ne vodi doktoru”.
– Došla je hitna pomoć i to je to – zaključio je Horvat ponovivši kako ima zdravstvenih problema, dok mu je na to sudac Babić pojasnio kako bi o tome trebao razgovarati sa svojim braniteljem, dok je branitelj komentirao kako to prema njegovom mišljenju ima veze sa zatvorskim sustavom.