Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Hrvatska na putu prema zemlji znanja

08.06.2011. 22:00
Hrvatska na putu prema zemlji znanja


Više od petsto priznanja uručeno je jučer u dvorištu Doma županije učenicima koji su ove godine osvojili jedno od prva tri mjesta na Županijskim natjecanjima, kao i njihovim mentorima. Učenike su dočekali zadarski župan Stipe Zrilić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije Ivan Šimunić, a program je dodatno uveličan i nastupima učenika.
– Želim da vam ove dobre navike u stjecanju znanja koje imate i zbog kojih ste i dobili ove županijske nagrade zadržite tijekom svog daljnjeg školovanja kako bi ga uspješno završili te kasnije bili i uspješni ljudi u životu. Ovaj mali događaj neka vam bude jedno sjećanje na vaš uspjeh koji ste imali tijekom svog školovanja, a u njemu vam i dalje želim uspjeha kao i ovakvih nagrada, poručio je župan Zrilić učenicima.
Dodjela uspješnim osnovnoškolcima otpočela je uz prethodni nastup učenica OŠ Novigrad Marine Buterin, Ivne Buterin i Katarine Anzulovića, a ove godine njihovi vršnjaci iskazali su se na brojnim područjima; matematici, jezicima, povijesti, eko kvizu, informatici, ali i filmskoj produkciji. Učenici su sudjelovali i u stvaranju projekta Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo „Receptom na recept”, a natjecalo se i u znanju prometnih pravila. Fototehnika, novinarski rad i radijska emisija svakako su neke od zanimljivijih kategorija za koje su se ove godine pripremali osnovnoškolci, a zanimljivo je bilo i kod srednjoškolaca. Dramsko-scenska igra, računalne grafike i istraživački radovi, samo su neke od kategorija, a stariji učenici proučavali su i poduzetništvo, astronomiju, ali i grbove gradova i općina Zadarske županije.
Sveukupno jučer su u dvorištu Doma županije učenicima osnovnih škola podijeljena 244 priznanja, dok su srednjoškolci bili još masovniji te je njima u ruke otišlo 279 priznanja.