Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Vozio s 2,89 promila

08.06.2011. 22:00
Vozio s 2,89 promila


Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 562 vozača. Napisano je i 105 kazni.
Alkotestu je bilo podvrgnuto 154 vozača, a njih deset je bilo pod utjecajem alkohola. Tako je u subotu oko 20 sati u Obrovcu uhvaćen 53-godišnji vozač s područja Obrovca, kako vozi auto pulskih registracija s 2,89 promila alkohola u krvi, što je ujedno i najveća koncentracija alkohola tijekom provođenja akcije Vikend. Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja, a protiv njega je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Prebrzo je vozilo 20 vozača, a iz prometa je isključeno 16 vozača i osam vozila.
U tom se vremenu dogodilo 15 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe teže, a tri lakše ozlijeđene.


Prijetio nožem i ukrao novac
U utorak oko 15.35 sati u Ulici Vjekoslava Maštrovića u Zadru, u Trgovačkom obrtu „Bandalo”, nepoznati muškarac je, uz prijetnju nožem, izvršio razbojstvo nad 32-godišnjom zaposlenicom te tom prilikom iz kase ukrao novac i pobjegao. Policija mu sada pokušava ući u trag.
Sat vremena ranije, u Ulici Nikole Matafara, u kafiću “Jazzva” iz otvorene torbice u vlasništvu 33-godišnjakinje, ukraden je novčanik s novcem i dokumentima. Materijalna šteta iznosi oko pet tisuća kuna. A, u utorak oko 18.15 sati u pokušaju krađe pokraj hotela “Puntamika” uhvaćena su dvojica maloljetnika.
Uhvatio ih je djelatnik HTP “Borik”, a riječ je o 16-godišnjaku i dvije godine mlađem “kompanjonu” koji su pokušali skinuti zaštitnu masku s upravljača skutera “peugeot speedfight, u vlasništvu 34-godišnjeg Zadranina. Skuer su pokušavali i pokrenuti. Nad maloljetnicima je uz nazočnost roditelja provedeno kriminalističko istraživanje. Slijede im kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zadru.
U stanu zatočio poznanicu
Policijski službenici Druge policijske postaje u Zadru jučer su kriminalistički istraživali 59-godišnjaka iz Zadra, kojeg se sumnjiči da je oko 19 sati, u podstanarskom stanu u Ulici Josipa Vladovića Relje u Zadru svojoj 50-godišnjoj poznanici, koja je bila kod njega u posjetu, onemogućio da izađe iz stana, na način da je zaključao ulazna vrata. Ona ga je prijavila policiji.
Uhvaćen s lažnim tablicama
Na predjelu Šepurine u mjestu Zaton pokraj Zadra, u utorak oko 9 sati policijski službenici zatekli su 28-godišnjaka s ninskog područja koji je prije stjecanja prava na upravljanje vozio “opel kadet” na koji je stavio nepripadajuće registarske pločice. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava i optužni prijedlog zbog prekršaja iz prometa.