Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Manchester City? Šanse su 50:50. Ja bih, oni neće!

Autor: Drago Bajković

08.06.2013. 22:00
Manchester City? Šanse su 50:50. Ja bih, oni neće!

Foto: Zvonko KUCELIN



Rođen je 7. srpnja 1995. Malo manje od mjesec dana prije Oluje, akcije koja je Hrvatsku definitivno učinila slobodnom. Slučajnost ili ne, ali Stipe Perica je postao prava oluja na travnjaku. Na nadlaktici mu stoji tetovaža s dijelom teksta iz pjesme Zorana Jelenkovića »Tu me ćaća naučija hodat i da mi prvu kap veselja«, koja svjedoči o njegovoj privrženosti obitelji i Zadru.
Ovaj 17-godišnjak jedan je od onih mladih igrača u Hrvatskoj koji su obilježili prvoligašku sezonu 2012./13. Perica je priliku dobio kada je na klupu Zadra umjesto Dalibora Zebića sjeo Ferdo Milin. I tu priliku nije prokockao. Dinamu je u Kupu Hrvatske zabio dva gola i zajedno s Ivančićem »modre« izbacio iz daljnjeg natjecanja. Ni tu nije stao, zabio je još osam zgoditaka u prvenstvu i okitio se titulom prvog strijelca momčadi sa Stanova.Kako je i počeo, tako je i završio. Bez imalo straha uzeo je loptu i zabio s »kreča« za 2:2 protiv Splita u utakmici koja je Zadru značila ostanak u prvoligaškom društvu. Dileme nije bilo, Stipe Perica je najbolje ocijenjeni igrač Zadra za sezonu 2012./13. i dobitnik prestižnog trofeja Zadarskog lista »Hrvoje Ćustić«.
– Počašćen sam što sam upravo ja dobitnik Trofeja »Hrvoje Ćustić«. Ta prestižna titula značit će mi puno kao poticaj u mojoj daljnjoj nogometnoj karijeri – iskreno je bio dirnut Stipe Perica kada mu je glavni urednik Zadarskog lista Edo Šprljan uručio ovaj trofej.
 
Mnogi su bili skeptici kada je trener Ferdo Milin dao šansu »tamo nekom« junioru?
– Trener Ferdo Milin mi je dao priliku sa 17 godina zaigrati u prvoj momčadi Zadra i zbog toga sam mu zahvalan svim srcem. Nije bilo lako golobradom mladiću, i to u teškim trenucima za klub, dati priliku. Sjećam se kao danas te prve utakmice protiv Konavljanina u Kupu. Ušao sam u igru tih posljednjih 9 minuta i uspio izboriti jedanaesterac. Imao sam još jednu prigodu kada sam pucao »škaricama«. Pamtim svaki detalj i vjerojatno ću ga pamtiti do kraja života. Još jednom ponavljam, zahvalan sam treneru Milinu i svim trenerima koji su me trenirali u mlađim uzrastima.
Sve govori da odlazite iz Zadra nakon nepune seniorske sezone u Prvoj HNL. Je li to prerano, s obzirom da je puno mladih talentiranih igrača jednostavno »nestalo« vani?
– Kao prvo, ja sam još uvijek igrač Zadra i nikuda mi se ne žuri. Ne želim o odlasku u inozemstvo pričati kao o gotovoj stvari. Nažalost, takva su vremena da hrvatski klubovi moraju prodavati igrače kako bi preživjeli. Odigrao sam jednu nepunu sezonu u Prvoj HNL i sigurno bi u idealnim uvjetima to bilo malo. Međutim, ako se sve poklopi i stigne ponuda koja će zadovoljiti i mene i klub, osjećam se spreman otići u inozemstvo. Ne bojim se ničega, znam da moram još puno učiti i spreman sam na velika odricanja. Ali, strah ne osjećam.
Spominju se Manchester City, govorka se o odlasku u Portugal, Rusiju, Italiju ili Belgiiju. Imate li konkretnih ponuda klubova? Govorka se da je cijena koju je izvjesio NK Zadar 2 milijuna eura?
– O tome se brine moj menadžer i moram biti iskren i reći kako ne znam previše o tome. Znam da je bilo nekih ponuda, ali za sada ništa od toga ne bismo mogli staviti u kategoriju konkretnih. Kada u klub stigne ponuda koja se može smatrati ozbiljnom onda ću i ja vjerojatno biti upoznat s time. Što se tiče Manchester Cityja koji to igrač ne bi zaigrao u tako velikom klubu. Na facebooku sam neki dan u šali napisao da su šanse za odlazak u City 50:50. Ja hoću, a City neće.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU