Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Može li Jukić uzeti WBC pojas?

Autor: Viktor Bogut

08.06.2013. 22:00
Može li Jukić uzeti WBC pojas?

Foto: PIXSELL



Jučer je na rasporedu bilo tradicionalno vaganje prije manifestacije. Osim što to boksačka pravila nalažu, vaganje  uvijek donosi jednu vrstu atrakcije. U tom trenutku se borci susreću oči u oči i s nekoliko opasnih pogleda i prijetnji najave manifestaciju koja će se održati dan kasnije. Ovaj put se vaganje održalo u Maraschinu i kako stvari stoje svi boksači su maksimalno spremni dokazati svoje vještine danas u Jazinama.
Umjesto predviđene četiri, današnji program donijet će šest borbi. Organizator, odnosno WBC federacija omogućio je gledateljima u Jazinama još dvije atraktivne borbe, tako da će Zadar danas još jednom dokazati da se u zadnje vrijeme s pravom zove grad boksa. Naravno da će Zadranima najzanimljivije borbe biti one njihovih sugrađana, Jakova Gospića i prije svega Ivana Jukića koji će  se u svojoj srednjoj kategoriji boriti za pojas svih slavenskih zemalja po WBC federaciji, jednoj od elitnih svjetskih boksačkih federacija.
– Spreman sam u potpunosti. Prošao sam odličan pripremni period, imao vrlo dobre sparing partnere i naravno da očekujem pobjedu pred svojim navijačima – kazao je Jukić, koji bi danas trebao imati tradicionalno glasnu i odličnu potporu Tornada koji je najavio dolazak na ovu manifestaciju. No, sigurno je da Zadraninu neće biti olakšan put ka tituli. Naime, suparnik mu je odličan mađarski boksač Sandor Misck.
– Znamo da je Misck odličan boksač. Lijevak je, kao i ja, ali znatno viši od mene. U svojoj profesionalnoj karijeri ostvario je čak 16 pobjeda, imao dva neodlučena dvoboja i samo dva puta izgubio. Čak 12 puta svoje protivnike je riješio nokautom. Mislim da to dovoljno govori o kakvom se borcu radi. Sigurno je da će gledatelji moći vidjeti odličan meč. No, svi mečevi bi trebali biti izrazito kvalitetni i atraktivni – dodao je Jukić, a njegov trener Ivan Rončević također je uvjeren da će njegov štićenik danas slaviti.
– Zaista smo u posljednje vrijeme odlično trenirali, da smo čak u pojedinim trenucima morali rušiti formu, jer se meč nekoliko puta odgađao. Jukić je maksimalno spreman, možda i jedan od najspremnijih sportaša u Zadru. Mnogo je napredovao u posljednje dvije godine i mogli bi se mnogi iznenaditi kad ga vide na djelu. U slučaju pobjede Jukić bi mogao ući u TOP 30 boksača po WBC federaciji, a to je stvarno velika stvar. I za zadarski, i za hrvatski boks.