Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Na tijelu pronađeni hematomi, Poljak se sumnjiči za ubojstvo?

08.06.2017. 22:00
Na tijelu pronađeni hematomi, Poljak se sumnjiči za ubojstvo?


Zbog sumnje da je ubio 37-godišnju prijateljicu u utorak poslijepodne u zadarskom akvatoriju, policija je jučer kazneno prijavila P.P.P., 52-godišnjeg poljskog državljanina.
– Policijski službenici Službe kriminalističke policije proveli su istraživanje nad 52-godišnjim državljaninom Poljske, koji je u utorak zatečen u moru kod Ugljana, zbog sumnje u ubojstvo 37-godišnje državljanke Poljske. Osumnjičen je da je u utorak poslijepodne, za vrijeme plovidbe između Ugljana i Ošljaka, na gliseru poljske zastave, iz još uvijek neutvrđenih razloga, fizički napao i ozlijedio 37-godišnjakinju. Nakon napada ona je završila u moru, gdje se utopila, kaže Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, navodeći kako je 52-godišnji Poljak uz kaznenu prijavu priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a potom i sucu istrage Županijskog suda u Zadru.
Nalaz obdukcije
Neslužbeno doznajemo kako je Poljak na zadarsko područje došao još prije desetak dana, a 37-godišnjakinja mu se na gliseru pridružila u nedjelju. Navodno su bili u ljubavnoj vezi, a što je prelilo čašu i dovelo do tragičnog ishoda, još uvijek nije poznato.
Nalaz obdukcije na tijelu žene proveden u OB Zadar pokazao je kako je uzrok smrti žene utapanje. No pronađeni su i brojni hematomi na njezinu tijelu, i to u predjelu glave i ekstremiteta, što je policiji odmah po pronalasku njezina tijela u moru, u utorak oko 19 sati, bilo zvono za alarm i zadržavanje Poljaka u policijskim prostorijama.
Svjedoka ovog događaja nije bilo, a muškarca su u moru, nedaleko osam metara dugog glisera, pronašli njemački državljani, koji su tuda plovili na charter brodu. Nakon što su ga izvukli iz mora Poljak im je ispričao kako je s njim na brodu bila i njegova prijateljica te da ne zna gdje je. Zvučao je nesuvislo i odavao stanje šoka pa su Nijemci o svemu obavijestili MRCC Rijeka, nakon čega su na mjesto nestanka izišli djelatnici Lučke kapetanije Zadar i Pomorske policije, a kako se primicao sumrak, angažiran je i zrakoplov tipa Pilatus. Nakon nekoliko preleta lokacije koju je Poljak definirao kao mjesto nestanka 37-godišnje žene, pilot je u moru ugledao njezino beživotno tijelo.
U domovini ima dosje
Priča 52-godišnjeg Poljaka odmah je bila sumnjiva i neuvjerljiva, a odbio je i alko-test. Ipak, izvađena mu je krv te uzet uzorak urina pa će ubrzo biti poznato je li bio pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, a ti podaci bit će poznati i za njegovu žrtvu.
Kako doznajemo od poljskih kolega, ovaj muškaraca već ima kriminalni dosje u domovini. Prema podacima koje smo dobili, već je robijao, a u dosjeu ima prijave zbog krivotvorenja i nasilničkog ponašanja.