Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

U nedjelju odluka o načelniku Škabrnje

08.06.2017. 22:00
U nedjelju odluka o načelniku Škabrnje


Po treći put u nepunih mjesec dana mještani Škabrnje izaći će na izbore te odlučiti tko će u sljedeće četiri godine voditi njihovu Općinu.
Jedino u ovoj Općini nakon drugog izbornog kruga u županiji još uvijek ostaje nepoznanica tko će obnašati dužnost načelnika u sljedećem mandatu. Zbog jednog listića viška na jednom biračkom mjestu u Škabrnji u drugom krugu lokalnih izbora održanih protekle nedjelje, izbori se ponavljaju, i to na jednom biračkom mjestu.
Dosadašnji načelnik Nediljko Bubnjar, kandidat HDZ-a, na biračkom mjestu u Prkosu osvojio je prošle nedjelje 76,6 posto glasova, dok je njegov protukandidat, nezavisni Ivan Škara osvojio nepunih 22 posto glasova. Međutim, Škara je u Škabrnji osvojio 476 glasova birača, dok je Bubnjar osvojio njih 411.
– Izbori u nedjelju ponovit će se samo na jednom mjestu u Škabrnji gdje je registrirano 1.200 birača, kazao je Škara, dodavši kako su prošle nedjelje u Prkosu izgubili za 117 glasova.
Bubnjar je u drugi krug lokalnih izbora ušao osvojivši 49,19 posto glasova birača, dok je Škara sa svojom nezavisnom listom “Moja Škabrnja” ušao sa osvojenih 38,96 posto. U Općinskom vijeću Škabrnje HDZ je osvojio šest mandata, a nezavisna lista “Moja Škabrnja četiri mandata.
Hoće li treći po redu izbori u Škabrnji donijeti promjenu vlasti ili će Bubnjar osvojiti drugi u nizu mandat načelnika Općine pričekajmo do nedjelje do 19 sati, do zatvaranja birališta.