Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Hrvatska vojska napravila pontonski most za modnu reviju

Autor: Irena Jurjević

08.07.2010. 22:00
Hrvatska vojska napravila pontonski most za modnu reviju

Foto: Filip BRALA



Stanovnici Petrčana jučer su se sigurno iznenadili vidjevši pripadnike hrvatske vojske u za njih neubičajenom poslu. Vrijedni dečki su se uhvatili posla kako bi napravili pontonski most na kojem će se održati modna revija Hippy Gardena koja se održava u sklopu The Garden festivala.
U razgovoru s glasnogovornikom festivala Tonijem Dabinovićem doznajemo kako usluga ustupljena od MORH-a nije rezultat dobrih diplomatskih veza već se samo radi o uspješnoj poslovnoj suradnji, budući da je prema njihovom saznanju MORH jedini ovlašten za izradu pontona u Hrvatskoj.
– Tvrtka Hippy d.o.o. je ta koja je podnijela zahtjev za izradom pontona, što je hrvatska vojska i prihvatila, a naručeni ponton je potom i uredno plaćen, pojašnjava Dabinović.
Ovo je inače i prva modna revija koja se održava u sklopu The Garden festivala, a razlog za povezivanjem modnog izričaja s onim glazbenim krije se u dugogodišnjem prijateljstvu Đurđice Vorkapić i Nicka Colgana, ali i činjenici da je Vorkapić svoju prvu reviju uopće imala upravo u The Garden baru, pojašnjava Dabinović. Revija se održava u povodu deset godina kreatoričinog rada, a tom prilikom Đurđica najavljuje kako će ovo biti prva hrvatska revija održana na vodi.