Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Lulić: Nikada jača, najjača u Europi

08.07.2011. 22:00
Lulić: Nikada jača, najjača u Europi


Zahuktalo se posljednjih dana kod hrvatskih  kuglača i postalo je jasno da će  liga ove sezone biti izuzetno  jaka, a nakon dugo vremena  čini se da više momčadi konkurira za titulu prvaka.
– Od kada sam u hrvatskom  kuglanju, još nisam vidio ovako jaku ligu. Definitivno je  Hrvatska liga najjača u Europi  – kazao je direktor Zadra Ivan  Lulić.
Što se tiče branitelja titule,  momčadi Zadra dogodila se  samo jedna promjena. Otišao  je Branislav Bogdanović, a stigao Stanko Čota. Osječanin je  napustio Zadar i potpisao za  novog prvoligaša Medveščak,  dok su Zadrani na njegovo  mjesto doveli Čotu, svog  bivšeg igrača. Koliko se tu dobilo, a koliko izgubilo moći će  se vidjeti tek kada krene prvenstvo. Ako će se kao mjerilo  uzeti izbor za najboljeg igrača  lige, onda je Zadar definitivno  na gubitku. Naime, Bogdanović je u prosjeku prošle sezone  rušio 632,97 drva i bio najbolji  igrač domaćeg prvenstva.  Čota je u istom izboru završio  na 13. mjestu.
– Što se tiče domaćeg prvenstva, tu smo definitivno  slabiji nego lani. Ipak je Bogdanović bio najbolji igrač lige i  taj gubitak nije mali. S druge  strane, on je u posljednje dvije  sezone poprilično slabije  odradio međunarodna natjecanja. Mislim da što se tiče  europskih natjecanja, da tu  ništa ne gubimo.
Stanko Čota je iskusan  igrač. Već je nastupao za Zadar i zna kako stvari tu funkcioniraju.
– Mislim da će on nam  pružiti više nego je pružao kada je zadnji put nastupao za  nas. Ipak smo uredili kuglanu,  imamo bolje staze i bolje uvjete za trening i utakmice.
Što se tiče momčadi Zadra,  sve ostalo je manje-više isto  kao i lani. Uz Čotu bi prvi  sastav trebali činiti Mario  Baljak, Luka Ukalović, Boris  Benedik, Kostadin Manev i  Hrvoje Marinović. Veliki uspjeh Zadra je ostanak Benedika, a određeni napredak bi  trebao napraviti i Marinović.
– Od Marinovića očekujemo  velike stvari. On je mladi igrač  koji će iz dana u dan biti sve  bolji. Vjerujem da će ove sezone on biti naša jaka karika.
Dakle, Zadar neće biti slabiji?
– Sa strane gledajući slabiji  smo. Dok su se drugi pojačavali, mi smo izgubili najboljeg igrača lige. Ali nećemo  biti slabiji. Što se tiče konkurenata, valja istaknuti tri  momčadi; Zaprešić, Konikom  Osijek te Medveščak, koji je  ove sezone izborio plasman u  Prvu ligu. Velike stvari napravili su “medvjedi” koji su  uz Bogdanovića doveli i Slovenca Mitju Gornika.
– Gornik je najbolji igrač  slovenske lige. Sada će Medveščak u svom sastavu imati  Bogdanovića koji je najbolji  igrač hrvatskog prvenstva i  Gornika koji je pojedinačni  viceprvak svijeta i najbolji  igrač slovenske lige. Nikako se  ne treba zaboraviti niti dovođenje Darko Kasumovića,  koji je igrao za Zanatliju. On  je u izboru za najboljeg igrača  lige na četvrtom mjestu. Zadržali su i Primoža Pintariča.  Vrlo jaka momčad.
Pojačavali su se i Konikom  Osijek i Zaprešić koji vam je  prošle godine bio najveći konkurent.
– Konikom je napravio veliku stvar. Zadržali su cijelu  momčad, a iz Kandit premijera im je stigao Matko Bulka,  odličan igrač. Oni će biti jači.
Isto vrijedi i za Zaprešić  koji je također zadržao cijelu  momčad, a uspjeli su potpisati i međunarodnu klasu Vladimira Galjanića.
– To je zaista veliko pojačanje. Ta momčad će biti s  njim mnogo jača.
Teško je reći je li Zadar i  ovaj put najveći favorit za novu obranu titule. Unatoč gubitku Bogdanovića, Zadar i  dalje ima odličnu momčad s  iskusnim igračima i potencijal  u mladom Marinoviću. Ima  Zadar i još jedan važan faktor,  a to je iskustvo u osvajanju  titula, a to je ono što Zadrovi  konkurenti nemaju. Zadar je i  već složena momčad, dok će  jedan Medveščak to tek trebati uraditi. Oni imaju klase,  ali te klase prvi put igraju zajedno i valja vidjeti kako će sve  to funkcionirati. Konikom je  napravio dobar posao, jer su u  prošloj sezoni imali čak tri  igrača među najboljih deset u  Hrvatskoj, a sada s Bulkom  imaju i četvrtog. Zaprešić je na  već složenu i jaku ekipu, dodao ekstra klasu i ne treba  sumnjati da će Galjanić s Damirom Fučkarom biti vrlo  neugodan tandem. No, najave  o glavom favoritu još ne treba  davati, barem dok se ne odigrao nekoliko kola i nekoliko  derbija. Za sada se samo s  nestrpljenjem može očekivati  početak vrlo jake Prve Kuglačke lige.


Konkurencija – prilično jaka


Zadru ove sezone neće biti jednostavno obraniti titulu prvaka. Iako je zadarski prvoligaš i dalje najveći favorit, velikog konkurenta će imati u novom prvoligašu, momčadi Medveščaka. naime “medvjedi” su odmah krenuli prema pojačanjima i tako su doveli Mitju Gornika, pojedinačnog doprvaka svijeta i člana slovenske reprezentacije. Iz Zadra im je stigao Branislav Bogdanović, a došli su i iskusni Darko Kasumović, godinama u vrhu plasmana tablice za igrača Prve lige, Ivan Kuić, iz Konikom-Osijeka, a zadržali su i bivšeg igrača Zadra, slovenskog reprezentativca Primoža Pintarića. Konikom Osijek zadržao je kostru momčadi, a iz gradskog suparnika Kandit premijera doveo iskusnog Matka Bulku. Jak će biti i Zaprešić koji je doveo Brunu Milinkovića, ali i Vladimira Galjanića koji je nastupao za njemačku Victoriu Bamberg. Medveščak, Konikom Osijek i Zaprešić će uz Zadar tvoririti kvatret najvećih favorita za titulu.




Pripreme za 15-ak dana


Pustit ćemo sada igrače da se malo odmore, a s pripremama ćemo započeti za 15 dana – objasnio je Lulić, napomenuvši da osim treninga, ostale “ljetne aktivnosti” će biti smanjene na minimum.
– Nije lako napraviti financijsku konstrukciju. Kriza je. Škripi malo i radi toga nećemo raditi nikakve planove za ljeto.