Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Radno ljeto klape Leut

08.07.2012. 22:00
Radno ljeto klape Leut


Klapa Leut ponovno stvara. Radi se o njihovom novom albumu koji je javnosti već predstavljen s nekoliko pjesama. U tijeku je dovršavanje spota za pjesmu “Brod na bila idra” koji je sniman prošlog tjedna, a dečki rade i na pjesmi “Ja sam te ljubi” s kojom će nastupiti na festivalu u Opuzenu.
– Na toj pjesmi kao solist gostuje naš Zadranin Dražen Habuš. Album je kao i do sada u potpunosti autorski, ja sam autor glazbe i teksta, dok je većinu aranžmana napravio Vjekoslav Šuljić, pojasnio je Braco Surić, drugi tenor klape, ali i njezin osnivač te glavna pokretačka energija.
Album je u procesu završnog remiksa, kaže, a iz klape Leut još se nećkaju kada ga pustiti vani – sada, budući da je ljeto već u svom punom zamahu, ili na jesen kada bi na njega uvrstili i dvije božićne pjesme.
Javnost je već imala prilike poslušati dvije pjesme, već spomenutu “Brod na bila idra” te “Nema Anke, nema barke” i reakcije publike su, kaže, i više nego dobre:
– Pjesme smo imali prilike već izvesti na našim koncertima po Sloveniji koja predstavlja naš klasični đir za ljetne mjesece, i mogu reći da da su vrlo dobro primljene. Uskoro krećemo i s promocijom po Hrvatskoj, nekoliko datuma je već ugovoreno, 15. srpnja u Zatonu i 11. kolovoza u Kukljici, a sad smo gostovali i na Murteru. Biti će ovo radno ljeto, zaključuje Surić.
Od prošlog albuma izdanog prije dvije godine klapa je prošla i neke preinake, da bi se danas definirala na stalnoj postavi od šest pjevača. U klapi tako danas pjevaju, ali i sviraju, Neven Tičić, Mario Smoljan, Igor Karavanić, Vjekoslav Šuljić, Josip Stanić i Braco Surić. Zahvaljujući instrumentalnoj pratnji njihovi koncerti se više puta tako pretvore i u plesne zabave, kažu, a posebno se ponose i cjelovečernjim programom narodnih dalmatinskih pjesama izvedenim u svim oblicima od “a capella” pa do onih uz instrumentalnu pratnju:
– Zbog toga smo od naše publike dobili i etiketu “izvorno dalmatinsko”. Evo baš smo nedavno s tim istim pjesmama uspjeli rasplakati i dio publike. Jer, to izaziva emocije! – kazuje Surić.
U međuvremenu, dok ih put ne odvede do Zadra, ali izađe njihov novi album, svi oni zainteresirani za rad ove zadarske klape uvijek mogu navratiti na njihovu web stranicu www.klapa-leut.hr, gdje se nalaze njihove najsvježije novosti, a kako je Leut aktivan i na društvenim mrežama tu je i njihova stranica na Facebooku.