Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vijesti iz PU zadarske

Autor: Suzana Bandić

09.08.2012. 22:00
Vijesti iz PU zadarske

Foto: Adam VIDAS



Provaljena dva automobila
Dvije provale u automobile stranih registracija dogodile su se u Dragama i Pakoštanima u srijedu poslijepodne. Najprije je provaljen au tomobil u vlasništvu 42-godišnjeg Švicarca na Jadranskoj magistrali između Draga i Pakoštana. Provalnik je turistu ukrao navigacijski uređaj, fotoaparat i novac u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Nešto kasnije provaljen je automobil u vlasništvu 53-godišnjeg državljanina Njemačke u Pakoštanima. Lopov mu je odnio prijenosno računalo vrijedno nekoliko tisuća kuna.
Protiv nepoznatih počinitelja policija je Državnom odvjetništvu podnijela kaznene prijave.
Provalnik iz skladišta odnio 116 europaleta
U noći s utorka na srijedu u Uvali Bregdetti, nepoznati je počinitelj iz skladišta jednog trgovačkog društva ukrao 116 komada europaleta vrijednih nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.
U Ninu provaljeno u kuću, u Mandrama u apartman
U srijedu, tijekom dana, nepoznati je počinitelj iz kuće u vlasništvu 87-godišnjakinje u Ninu ukrao nekoliko tisuća kuna.
Istog dana lopov je provalio i u apartman u Mandrama na otoku Pagu koji koristi 40-godišnji njemački državljanin. Ukrao mu je nekoliko tisuća kuna.
Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.
Troje nautičara kažnjeno zgog glisiranja uz obalu
Policijski službenici Postaje pomorske policije u srijedu su na području Crvene Luke, Zatona, Pašmanskog kanala i akvatorija Vira u glisiranju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale zatekli državljane Slovenije, Nizozemske i Italije, izvijestili su iz PU zadarske. Svim prekršiteljima uručeni su obvezni prekršajni nalozi s novčanim kaznama.