Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Grdović i Bratanović izborili plasman na Europsko prvenstvo

Autor: Viktor Bogut

08.07.2013. 22:00
Grdović i Bratanović izborili plasman na Europsko prvenstvo


2013. IPC Shooting World Cup Great Britain održan je na Stoke Mandeville stadionu u Londonu, a reprezentacija Hrvatske nastupila je s devet strijelaca (sedam puška i dva pištolj). Među pripadnicima izabrane vrste našla su se i dva Zadranina – Saša Grdović i Ivica Bratanović, a pratio ih je trener Tiho Jurković. Zadarski strijelci djelomično su zadovoljni svojim rezultatima.
– Moglo je biti i bolje – kazao je Bratanović. – Naime, pucalo se u košarkaškoj dvorani koja je pretvorena u streljanu gdje se umjesto betonske podloge nalazi parket koji se ljulja svaki put kad sudac prođe pa je to bila otežavajuća okolnost za koncentraciju strijelaca. U konačnici je Grdović u kategoriji R1 zauzeo 14. mjesto s rezultatom 549,4, dok je u kategoriji R3 bio 16. s rezultatom 619,6. Bratanović je u kategoriji R4 bio 17., a za to mjesto bio mu je potreban rezultat 616,5. Isti je strijelac u kategoriji R5 osvojio 16. mjesto a hrvatska postava Mladen Jurada, Saša Grdović i Vitomir Garvanović s 1852,9 osvojila je brončanu medalju, a nedostajalo im je pet krugova do srebra.
Rezultati koji su Zadrani ostvarili su vrlo dobri i omogućili su im nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati u španjolskom Alicanteu u listopadu ove godine.