Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Gumenjakom krenuli na ribe, pa ostali zarobljeni na škoju!

Autor: Minja Gugić

08.07.2013. 22:00
Gumenjakom krenuli na ribe, pa ostali zarobljeni na škoju!

Foto: PIXSELL



Turisti ne samo strani, već i oni domaći “igraju se sudbinom” ne mare za upozorenja da “naša” bura i jugo znaju biti jako opasni


Lice Anđelka Ramića, lučkog kapetana starigradske ispostave Lučke kapetanije, gosti iz Poljske zasigurno nikada u životu neće zaboraviti jer on je njihov heroj. On je, naime, prvi došao do dvojice rođaka i spasio ih nakon što su u nedjelju doživjeli havariju na moru i ostali zarobljeni na otočiću Ražanac Mali, u Velebitskom kanalu.
Riječ je o dvojici Poljaka koji su ljetovali u Starigradu, a nakon spašavanja jučer oko 9.30 sati najprije su odvezeni na Hitnu pomoć za svaki slučaj jer je i jedan od njih dijabetičar. No njihovo zdravstveno stanje je dobro i nisu ozlijeđeni.
Naime, po priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, oni su u nedjelju unatoč jakoj buri, na gumenjaku otplovili u ribarenje. Upravo zbog bure i visokih valova nisu se mogli vratiti na kopno, a gumenjak je ostao razbijen na hridima otočića.
Tvrtka Emergensea jučer tijekom prijepodneva odsukala je i jahtu „Franka” koja se u ponedjeljak noću nasukala u Privlačkom zatonu u uvali Prezida, a nakon toga i gliser s dvoje njemačkih državljana ispred Povljane, na otoku Pagu. Uzrok nasukavanja su jaka bura i loše sidrenje plovila.
Vijest o nasukavanju javio je vlasnik jahte i tvrtke za najam plovila „Asta Yachting”, a turisti s glisera sami su u pomoć pozvali Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.