Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kroz Varoš se zbog stolova jedva probijamo!

Autor: Matea Katić

08.07.2013. 22:00
Kroz Varoš se zbog stolova jedva probijamo!

Foto: PIXSELL



Sam i Grace iz Australije su oduševljeni Zadrom, no zasmetala im je prevelika koncentracija prodavaonica brze prehrane


Iako slovi kao jedna od poželjnijih hrvatskih turističkih destinacija, Zadar još uvijek nedovoljno iskorištava svoj potencijal. Direktor Turističke zajednice Grada Zadra Zvonko Šupe istaknuo je da je u prvih šest mjeseci bilo 15 posto više gostiju nego prošle godine, što je svakako dobar početak sezone. No može li Zadar još više?
U razgovoru s turistima saznali smo njihova mišljenja. Svi su očarani ljepotama Zadra, no bilo je nekoliko prigovora. Grupa momaka iz Engleske, koja je odsjela u hostelu Forum, rekla je kako noćni život nije dovoljno atraktivan te, iako je na Poluotoku gužva gotovo svaku večer, nisu primijetili neka velika događanja.
Matthew, iz Oxforda je kazao da nije ni znao da negdje u blizini Poluotoka ima plaža, jer nigdje nema oznaka za plažu, a i put u centar grada je, također slabo označen.
Anna, iz Londona smatra da su neke ulice previše zatrpane stolovima i sjedalicama, pritom posebno ističe područje Varoši kroz koju je gotovo i nemoguće proći.
Sam i Grace, iz Australije su oduševljeni Zadrom, no zasmetala im je prevelika koncentracija prodavaonica brze prehrane.
– Zadar je predivan grad i ima se mnogo toga za vidjeti, ali ima previše fast foodova.
Ben, iz Engleske je kazao da u Zadru nema zanimljivih događanja.
– Zadar ima veliki potencijal, ali ga ne iskorištava, osim gužve ništa se ne događa.
Robert, iz Melbournea tek je stigao u Zadar i kazao je da je samo primijetio miks povijesti i modernog, što mu se jako svidjelo. No hoće li i nakon nekoliko dana, kad upozna sve znamenitosti i ne bude imao više što za vidjeti i dalje imati samo pozitivno mišljenje, ostaje za vidjeti.
Istina da je Zadar predivan grad s bogatom poviješću i mnogim znamenitostima, s time su se složili i svi sugovornici, posebno ističući Pozdrav Suncu, no ne dolaze svi turisti samo da bi razgledali Poluotok. Potrebno je turiste raznim događanjima zabaviti, ali i motivirati da se sljedeće sezone vrate.
Stoga se postavlja pitanje: hoće li se turisti i sljedećih godina vraćati u Zadar radi Pozdrava Suncu ili se trenutačna turistička ponuda mora upotpuniti?