Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dr. Edi Karuc izabran za zamjenika ravnatelja Bolnice

08.07.2016. 22:00
Dr. Edi Karuc izabran za zamjenika ravnatelja Bolnice


Rukovoditelj Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje Opće bolnice Zadar, dr. Edi Karuc, novi je zamjenik ravnatelja Bolnice. Tako je jučer odlučeno na sjednici Upravnog vijeća Bolnice kojim je predsjedavala pročelnica Upravog odjela za pravne i zajedničke poslove Zadarske županije, Milena Ikić.
Poznati zadarski ansteziolog, jedan od ponajboljih specijalista ovog područja, tako će ovih dana preuzeti ovu zahtjevnu dužnost, o čemu je odmah nakon informacije o imenovanju za naš list rekao:
Jednoglasna podrška Upravnog vijeća novom zamjeniku nije bila iznenađujuća obzirom da dr. Karuc već 20 godina radi u Općoj bolnici Zadar i da je jedan od naših najpriznatijih stručnjaka. Njegovu je kandidaturu podržao i ministar Nakić, nakon čega se iz utrke za zamjenika ravnatelja povukao drugi kandidat, dr. Neven Birkić, voditelj Odjela za fizikalnu medicinu i terapiju zadarske bolnice koji je imao i veliku podršku svoje stranke, HDZ-a, s obzirom da je na nedavnim izborima za Županijski odbor glasovima kolega dospio na visoko treće mejsto.
Zanimljivo je da su Karuc i Birkić bili rivali i 2012. godine na natječaju za ravnatelja Bolnice koji je okončana imenovanjem Birkića kao vršitelja dužnosti ravnatelja.