Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Hrvačke borbe na Forumu postale turistički događaj (GALERIJA)

08.07.2016. 22:00
Hrvačke borbe na Forumu postale turistički događaj (GALERIJA)


Samo postavljanje hrvačke podloge na zadarskom forumu plijenilo je pažnju mnogobrojnih zadarskih gostiju. No, kada su na terene izišli hrvači i krenuli s borbama, sva pažnja bila je usmjerena na njih. Što se zapravo dogodilo? Naime, Hrvački klub Zadar organizirao je svoj šesti međunarodni turnir, no za razliku od ostalih pet, dio završnih borbi ovogodišnje manifestacije održao se na Poljani pape Ivana Pavla II.
– Ideja je vrlo jednostavna, razvoj hrvanja u Zadru i Zadarskoj županiji – rekao je Vladimir Menčik, predsjednik i trener HK Zadar, dodavši:
– Kao jedini klub u našoj županiji koji se bavi hrvanjem grčko-rimskim i slobodnim stilom te hrvanjem za žene i djevojčice, odlučili smo promovirati naš sport kroz ovakve događaje. Ovo je naš šesti turnir, koji je najveći do sada. Nastupilo je više od 200 natjecatelja iz 18 klubova. Osim iz Hrvatske nastupali su i hrvači iz Ukrajine, Slovenije, Slovačke Bosne i Hercegovine te Mađarske.
Velik broj gledatelja i sam je dokaz koliko je ova ideja bila dobra. Zadovoljni su bili i natjecatelji, treneri, suci i svi ljudi iz delegacija klubova, kao i Zadrani te njihovi gosti koji su pratili završnicu turnira.
– Ovo je fantastično. Dok sam bio mlađi bavio sam se hrvanjem i jednostavno obožavam ovaj sport. Sada dođem na odmor u Zadar i dok se šetam s obitelji, vidim da se u centru grada održava hrvački turnir. Nemam riječi koliko sam oduševljen – kazao je gost iz njemačkog Strausberga.
U pauzi od finalnih nadmetanja svi prisutni imali su priliku upoznati i hrvačke reprezentativce Ignacija Valečića, Juricu Grebeničeka i Mateja Lipovca, koji su demonstrirali tehnike profesionalnog hrvanja.