Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Kauboji” trenirali u Krešinom domu

08.07.2016. 22:00
“Kauboji” trenirali u Krešinom domu


Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je u Zadar, te će u dvorani Krešimira Ćosića odraditi dio priprema za nadolazeće Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Našim rukometašima to će biti treći put zaredom da se za najveći svjetski sportski događaj pripremaju na Višnjiku. Godine 2008. momčad Lina Červara je upravo u Zadru izborila plasman na OI u Peking, pobijedivši Japan, Rusiju i Alžir, a i danas se pamti veličanstvena atmosfera prepunog Krešinog doma, koji je tim turnirom i službeno otvoren. Četiri godine kasnije izabranici Slavka Goluže tu su odradili dio priprema za Igre u Londonu, gdje su osvojili brončanu medalju, a i aktualni izbornik Željko Babić pokušat će iskoristiti pozitivnu zadarsku energiju za što bolju pripremu za Rio. Duvnjak, Kopljar, Čupić, Horvat i društvo sinoć su odradili prvi trening na Višnjiku, gdje će u subotu, 16. srpnja u 20,30 odigrati i pripremnu utakmicu protiv Švedske. S istim protivnikom sastat će se i dva dana ranije u Splitu.
No, javili su se i određeni problemi s ozljedama, a već je i jedna jaka hrvatska karika “otpala”. Marino Marić zbog ozljede stopala po preporuci liječnika ne može nastaviti s treninzima i pripremama za Olimpijske igre. Zbog toga na trećoj fazi priprema reprezentaciji se priključio Tin Kontrec.
– Stigli smo do treće faze priprema za Olimpijske igre i u toj fazi ćemo imati i dvije pripremne utakmice. U Zadru ćemo u idućih desetak dana isključivo raditi na obrani i kontranapadu. To nam je vrlo važan segment, jer vjerujem da iz kvalitetne obrane možemo stvariti dobru kontru i dobru poziciju u napadu – rekao je izbornik Hrvatske Željko Babić, koji je svjestan da nakon naporne sezone i nije neobićno da se jave određeni problemi s ozljedama.
– Marino Marić na žalost neće nastaviti pripreme s nama i radi toga se priključio Tin Kontrec koji će nam donijeti neke dobre stvari. Na žalost imamo veći broj igrača koji nisu u dobrom stanju. Tek nakon ovog dijela priprema u Zadru ćemo moći govoriti o samom zdravstvenom biltenu – dodao je Babić.