Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Konobaricu odvukao u toalet i brutalno je silovao

08.07.2016. 22:00
Konobaricu odvukao u toalet i brutalno je silovao


Zbog kaznenog djela silovanja u istražnom zatvoru u Karlovcu prošli je tjedan zadržan 22-godišnji A.O. s gospićkog područja. Njega je za ovaj gnusan čin prijavila 20-godišnja djevojka iz unutrašnjosti Hrvatske. Nesretna djevojka na gospićko je područje došla s namjerom da zaradi koju kunu prije nego krene na fakultet. Posao je našla u jednom ugostiteljskom objektu, no ubrzo joj se život pretvorio u noćnu moru.
Nakon što je odradila smjenu i počistila lokal te krenula baciti smeće, nju je doslovno zaskočio 22-godišnji nasilnik te ju uz uporabu fizičke snage svladao, odvukao u toalet i tamo brutalno silovao, a nakon gnusnog čina sjeo je u automobil i nagazio gas. Djevojka je uspjela zapamtiti neke detalje temeljem kojih je policija, uz ostale dokaze i izuzete tragove, ubrzo došla do sumnjivca. On je 27. lipnja uhićen te je ispitan u karlovačkom Županijskom državnom odvjetnišvu.
– Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv A.O. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo silovanja iz članka 153. stavka 1. u svezi članka 152. stavka 1. Kaznenog zakona. U predmetu je u tijeku provođenje dokaznih radnji, a konačna državnoodvjetnička odluka još nije donijeta, rekla je Gordana Križanić, županijska državna odvjetnica. Mladića se tereti za silovanje i spolni odnošaj bez pristanka uz uporabu sile i prijetnju. Za ta djela zakonom mu je zapriječena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, odnosno od jedne do deset godina.