Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“Luka i igara” na vidikovcu

08.07.2016. 22:00
“Luka i igara” na vidikovcu


Javna ustanova Park prirode Vransko jezero treću godinu zaredom organizira Sajam lokalnih proizvoda pod nazivom “Luka i igara”, s ciljem unaprjeđenja i boljeg povezivanja s lokalnim poljoprivrednim proizvođačima, promoviranja tradicijske kulturne baštine područja te promocije i plasiranja autohtonih proizvoda domaćim i stranim posjetiteljima.
Sajam će se održati 17. srpnja 2016. s početkom u 18 sati na vidikovcu i infocentru Kamenjak, prepoznatoj turističkoj destinaciji odakle s pruža nezaboravan pogled na cijelo Vransko jezero i otoke i otočiće.
Sajam “Luka i igara” je izložbeno-prodajnog karaktera na kojem će OPG-ovi iz područja Parka prirode Vransko jezero i okolice kroz prigodan program upoznati posjetitelje s načinom pripreme i pečenja prisnaca – autohtonog specijaliteta Bukovice i Ravnih kotara i kruha ispod peke, uz degustaciju i bogatu ponudu lokalnih poljoprivrednih proizvoda (luk, kapula, bajami, krumpir, slanutak, jari grah, bob, smokve, ovčji i kozji sir, panceta, brašno, vino, med, ulje, rakije, likeri, eterična ulja…). Uz prezentaciju i natjecanje u tradicijskoj vještini pletenja pletenica luka i kapule, KUD Vrana predstavit će tradicijske plesove i pjesme ovog kraja. Za cjelokupnu dobru atmosferu, uz domaće vino i hranu, pobrinut će se band Škabelin iz Sv. Filipa i Jakova.