Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Prije napuštanja stranke skinuli ploču i vratili prostorije Gradu

08.07.2016. 22:00
Prije napuštanja stranke skinuli ploču i vratili prostorije Gradu


Donedavni članovi gradskog i županijskog ogranka HSP-a dr. Ante Starčević, koji su u četvrtak istupili iz stranke i najavili osnivanje nove, pobrinuli su se kako iza njih ne bi ostalo ništa što bi stranci moglo koristiti. Dan prije ostavke podnijeli su Gradu Zadru zahtjev za raskidom ugovora o najmu prostora kojeg su koristili. U već spomenuti četvrtak održali su posljednju konferenciju za medije, nakon čega je izvršena primopredaja prostora. S prostorija je skinuta i prepoznatljiva tabla s likom Ante Starčevića.
– Navedena stranka bila je u zakupu poslovnog prostora od 56 metara četvornih u Ulici Madijevaca 6. U srijedu je ovlaštena osoba u pisarnicu Grada Zadra predala zahtjev za raskidom ugovora, na što smo mi mogli samo pozitivno odgovoriti, kaže Jagoda Surać, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom.
Činjenica da su “pravaši” dan kasnije imali tiskovnu konferenciju nije, kaže, sporna jer je njome mogla raspolagati sve do primopredaje, koja je izvršena promptno nakon događaja, a prema propisima su skinute i sve oznake o dotadašnjem korisniku.
– Ma to samo govori koliko je to bio smišljen i, rekao bih, pokvaren čin. Mi ćemo zatražiti svoju imovinu koja je bila u prostoru, ili naknadu štete ako je više nema, no prostorija je najmanji problem, kaže tajnik stranke Pero Ćorić.
Dan nakon ostavke Rudolf Dvorski ne želi govoriti o daljnjim planovima. Kaže kako će se javnost vrlo brzo moći uvjeriti u to koliko je članova izišlo, kako će se stranka zvati i u kojem će političkom prostoru djelovati. Uspjeli smo izvući tek odgovor na Ćorićevu najavu kako će tražiti stranačku imovinu.
– Nije tu bilo stranačke imovine, samo stvari koje smo mi privatno donijeli i koje nikada nisu bile unesene u imovinu stranke, kaže donedavni predsjednik županijskog ogranka HSP-a dr. Ante Starčević.
Županijski HSP dr. Ante Starčevića mogao bi već danas dobiti povjerenika. Naime, na Glavnom stanu u OSijeku raspravljat će se o ključnim stvarima za stranku, a među njima će biti i rješavanje zadarskog slučaja. Prema Ćorićevim tvrdnjama, u “igri” je nekoliko uglednih imena, među njima i jedan kapetan duge plovidbe.