Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Splitska ulica otvara se u ponedjeljak

08.07.2016. 22:00
Splitska ulica otvara se u ponedjeljak


Kalmeta se dotakao i pitanja platana u Ulici Ruđera Boškovića te je još jednom ponovio kako će platane maknuti ukoliko nisu zdrave
Splitska ulica, Ulica Ruđera Boškovića, Mjesni odbor Plovanija, okoliš dječjeg vrtića Jazine, samo su neke od gradskih lokacija koje je u petak, na kraju radnog tjedna, u pratnji pročelnika Darka Kasapa, Jose Nekića, Ivice Katića i Ivane Vanjak, obišao gradonačelnik Božidar Kalmeta. Riječ je o redovnom radnom obilasku terena kako bi se na licu mjesta dodatno utvrdilo što je potrebno napraviti u uređenju grada.
U Ulici Ruđera Boškovića razmotrene su mogućnosti rekonstrukcije nogostupa koji uz cestu vodi prema Osnovnoj školi Petra Preradovića, kao i uređenje školskog dvorišta. Zatražit će se stručno mišljenje relevantnih institucija o zdravlju platana, budući da Grad Zadar želi zadržati platane kao hortikulturnu vrijednost grada, međutim ako ispitivanja pokažu da su one ugroza za život i imovinu građana, pristup će se njihovu uklanjanju. Nogostup će se rekonstruirati po dobivanju stručnog izvješća o zdravlju platana.
Na križanju Ulica Nikole Tesle, Biskupa Jurja Dobrile i Admirala Jakova Šubića od Cezana u MO Plovanija potrebno je obnoviti prometnu signalizaciju. Budući da grad ima projektno rješenje i lokacijsku dozvolu za ovo područje, po rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, razmotrit će se mogućnost izgradnje nogostupa prema OŠ Bartula Kašića. Također, u MO Plovanija, u sklopu projekta rekonstrukcije kružnoga toka, dovršava se otkup zemljišta radi premještanja trafostanice, izgradnje autobusnoga stajališta, uređenja cesta Put Plovanije i Nikole Tesle te ostalih javnih sadržaja. Također i za ovaj je projekt izdana lokacijska dozvola.
Sukladno financijskim mogućnostima uredit će se i okoliš dječjeg vrtića Jazine.
Gradonačelnik i pročelnici obišli su i gradilište potpuno rekonstruirane Splitske ceste na kojoj traju završni radovi postavljanja prometne signalizacije i asfaltiranja. Otvaranje ove ključne prometnice koja spaja naselje Bili brig s Višnjikom i gradom očekuje se u ponedjeljak.